0:00

Vremea va deveni tot mai capricioasă de astăzi și până luni, 25-27 februarie. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de cod galben. Primul dintre acestea, valabil astăzi, 25 februarie, până la ora 16,00 este pentru ploi însemnate cantitativ și vânt, în jumătatea estică a județului Neamț.

Coduri galbene de ploi, vânt și zăpadă, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, ninsori și viscol la altitudini de peste 1700 m Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăși 50…60 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol. Notă: intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, spulberând zăpada”, anunță ANM.

Iar de la noapte reîncep ninsorile (25 februarie, ora 23 – 26 februarie, ora 18) vor fi ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent în zona de munte a județelor Suceava și Neamț. Va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în nordul Carpaților Orientali. În Carpații de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

Coduri galbene de ploi, vânt și zăpadă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe mâine, 26 februarie, ora 18 până luni, 27 februarie, ora 15, sunt anunțate ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, cu grosimi în general între 10 și 20 cm, în județele Neamț, Suceava, Bacău, Botoșani și Iași.

A.C.

Articolul precedentMedicul acuzat că a implantat stimulatoare cardiace de la decedați rămâne după gratii
Articolul următorUn ghid în 3 pași pentru înțelegerea păcănelelor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.