Cei opt medici care s-au înscris pentru șefia a cinci secții ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț intră în examen de săptămâna viitoare. Concursurile se desfășoară la Piatra Neamț și prima probă este cea de prezentare a proiectului de management în fața comisiei. Comisia este formată din toți cei patru membri ai Comitetului Director: managerul interimar dr. Alexandru Juncu, directorul medical dr. Gabriela Bercea, directorul financiar-contabil Maricica Drăgan și proaspăta directoare de îngrijiri asistenta Anca Daniela Patriche.

Primii care își vor prezenta proiectele, pe 14 ianuarie, sunt dr. Silviu Verzea pentru șefia secției Chirurgie generală și dr. Tudor Sălăvăstru pentru șefia secției Obstetrică-Ginecologie. Pe 16 ianuarie sunt programați pentru susținerea proiectelor medicii dr. Ghenadie Bucătaru pentru conducerea secției Ortopedie, dr. Daniela Burghelea (actuala șefă) pentru secția de Boli Infecțioase și dr. Simona Oana Iorgu pentru secția Oncologie. În ziua de 20 ianuarie vor susține proiectele cele trei candidate care s-au înscris pentru șefia secției Neurologie – dr. Rodica Gurău, dr. Iuliana Luchian și dr. Simona Bălan.

Celalalte probe, testul grilă și interviul, vor fi susținute în fața comisiilor conduse de directorul medical dr. Gabriela Bercea. Din comisii mai fac parte un medic doctor profesor universitar din fiecare specialitate – de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași-, managerul spitalului, câte un reprezentant al Colegiului Medicilor Neamț, altul la fiecare candidat și reprezentantul Consiliului Județean Neamț, Nicoleta Buzenschi, șefa serviciului Resurse Umane. „Pentru că profesorii universitari de la Iași trebuie să confirme când anume pot ajunge la Piatra Neamț și fiindcă sunt trei candidați pentru funcția de conducere a secției Neurologie, urmează să se stabilească și zilele când se vor desfășura probele scrise și interviul pentru toți ceilalți candidați. Aceste prime concursuri se vor încheia până pe 29 ianuarie, urmând să fie organizat concurs pentru celelalte 9 secții și pentru secțiile la care nu au fost candidați înscriși”, a declarat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al spitalului. (C.I.)