0:00

Înjunghiată de soț, directoarea de îngrijiri a Spitalului Județean, a murit la UPU, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnca Daniela Patriche, proaspăta directoare de îngrijiri de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a murit, în această seară (10 ianuarie), la UPU, după ce-a fost înjunghiată de soțul ei. Bărbatul a intrat înarmat cu un cuțit în cabinetul ei – Anca Patriche fiind asistenta șefă din secția de chirurgie -, și a înjunghiat-o. Din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată și a murit la UPU. Ucigașul a fost prins și urmează să fie audiat. Cei doi erau în divorț.

Abia am aflat despre această tragedie. Nici nu pot să cred. Doamna Patriche mi-a spus că are ceva probleme personale de rezolvat, dar nu a dat foarte multe amănunte. Sunt consternată”, ne-a declarat dr. Gabriela Bercea, directorul medical.

Anca Daniela Patriche ne-a declarat, astăzi dimineață, că abia își dorește să realizeze o punte de comunicare între asistenții șefi din spital și conducere. „Vreau în primul rând să cunosc tot ce se întâmplă în spital, să știu în orice moment care este situația în fiecare secție. Voi merge în secții, fiindcă dacă nu străbați la pas și nu vezi fiecare colțișor, n-ai de unde să știi ce probleme sunt. Voi vorbi direct cu personalul, voi ține permanent legătura cu asistentele șefe, pentru că eu consider că numai printr-o bună comunicare se pot rezolva problemele”.

Anca Patriche lucra la Spitalul Județean de pe 1 septembrie 1989, când s-a angajat la  secția de chirurgie. Pe 30 ianuarie 2013 a obținut prin concurs funcția de asistent șef de unitate la Sanatoriul Bisericani, iar în martie 2017 a câștigat concursul pentru funcția de asistent șef în secția Chirurgie a Spitalului Județean. Pe 8 ianuarie 2020 a obținut funcția de director de îngrijiri, în urma concursului pe care l-a promovat cu nota 96,20. Încă nu împlinise 50 de ani.

Articolul precedentMedicii intră în concurs pentru șefia secțiilor Spitalului Județean
Articolul următorCutremurător: Paul Pintilie, vicepreședintele Federației Române de Karate Tradițional, a murit la volan