Contestația împotriva măsurii arestării preventive, formulată de cei 4 medici ortopezi arestați pentru luare de mită, a fost respinsă, astăzi, 12 martie, de Curtea de Apel Bacău.

În temeiul art.425/1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală, cu art.204 Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi: NANU CONSTANTIN, GUŢU FLORICĂ, BEREA GRIGORE şi BORŞ GHEORGHE împotriva încheierii nr.10/U din data de 06.03.2019, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Neamţ. În baza art.275 alin.2 şi 4 Cod procedură penală, obligă contestatorii-inculpaţi să plătească statului suma de câte 250 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 12.03.2019.Prin urmare, doctorii Constantin Nanu, Florică Guțu și Grigore Berea vor sta la arest până în ziua de 4 aprilie, iar dr. Gheorghe Borș până în ziua de 5 aprilie.  Asta dacă procurorul de caz, care coordonează ancheta , nu va cere prelungirea arestării preventive”.

Reamintim că cei patru medici ortopezi au fost reținuți după o acțiune a ofițerilor anticorupție, în ziua de 6 martie, anchetatorii susținând că doctorii sunt cercetați pentru că ”pretind şi primesc sume de bani de la rudele pacienţilor internaţi în cadrul acestei secţii, condiţionând îndeplinirea actului medical de primirea acestor foloase materiale”.

C.M.