pietricica turism

Un incendiu de amploare, izbucnit în seara de 11 martie, a afectat două case din satul Bodeștii de Jos, comuna Bodești. În condiții de vânt puternic, flăcările s-au extins imediat, astfel încât atunci când au ajuns pompierii la locul intervenției arderea era deja generalizată.

“Flăcările se manifestau puternic la o mansardă şi la anexele din spatele acesteia, dar şi la acoperişul locuinţei învecinate şi la anexele acesteia, în total flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 1.200 metri pătraţi. Astfel, comandantul gărzii de intervenţie a luat decizia să mai solicite un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-a deplasat şi comandantul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ, acesta conducând intervenţia de la momentul sosirii la eveniment. Forţele profesioniste, alături de 8 voluntari din cadrul SVSU Bodeşti şi aproximativ 15 cetăţeni, au acţionat pentru localizarea şi lichidarea tuturor focarelor aproximativ 5 ore”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Locuința la care a izbucnit incendiul a rămas fără acoperișul, în suprafață de 300 mp, dar incendiul a mistuit și acoperișul anexelor. Focul a afectat, de asemenea, aproximativ 500 mp planşeu din riglă de lemn şi rigips, a mistuit 10 metri cubi de lemne de foc,  dar și tâmplăria casei și a anexelor, precum și aparatura electrocasnică, unelte electrice, instalaţia electrică, 70 mp parchet din lemn şi aproximativ 400 metri liniari căpriori din lemn. Casa învecinată a rămas fără 60 mp de acoperiș, iar anexele – o magazie de lemne, un grajd şi un adăpost pentru animale au ars în totalitate. Totul s-a întâmplat din cauza unor siguranțe fuzibile defecte. Paramedicii prezenți la intervenţie au acordat primul ajutor unui bătrân de 79 de ani și unei femei de 72 de ani, care au suferit atacuri de panică, dar n-au vrut să fie transportați la spital. (C.M.)