0:00

După descinderile de ieri, 5 martie, de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, medicii ortopezi Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru, Constantin Nanu, Grigore Berea și Gheorghe Borș, din Policlinică, au fost reținuți și urmează să ajungă astăzi, miercuri, 6 martie, în fața judecătorilor. Nu mai revenim asupra datelor pe care le-au căutat anchetatorii, dar la nivelul conducerii se iau în calcul cele mai radicale situații. Că mai urmează rețineri, pe baza prezumției că nu se putea ca șeful secției să fie străin de ce se întâmpla în secție, că aceasta s-ar putea închide, din lipsă de medici. O altă variantă ar fi închiderea temporară pentru reparații și igienizare, până la lămurirea lucrurilor. Că sunt și medici din alte secții vizați, în special cei care colaborează cu Otopedia.

Varianta cea mai blândă ar fi ca medicii să fie lăsați ”în acțivitate” până la finalizarea cercetărilor și lucrurile să se rezolve pe rând.

Posibila vizită a ministrului Sănătății a pus deja pe jar pe toată lumea. Spitalul este de mai mult timp în atenția tării. Slaba calitate a mâncării, problemele cu salarizarea, protestele, modul în care se interacționează cu pacienții, rețelele d influență din spital create cu binecuvântarea autorităților, conducerile interimare care nu au avut deloc scopul de a rezolva problemele, scandalurile pe investiții și achiziții, concursurile de intrare în sistem la care asistau oameni care nu aveau ce căuta în sală, doar cu scopul de a-și plasa donatorii, plecarea cu scandal ascuns sub țambal politic a fostlui președinte al CA, toate ar trebui să fie puse în mapa doamnei Pintea, deși suntem siguri că lucrurile sunt cunoscute și au fost, de ani buni, mușamalizate. (V.B.)

Articolul precedentVideo: Momentele în care medicii ortopezi din Piatra Neamț sunt conduși la perchezițiile domiciliare
Articolul următorDGA, precizări importante în ”Cazul Ortopedia” Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

4 COMENTARII

  1. Vai! Dar spitalul acesta nu avea și el un consiliu de administrație? Nu avea și el oameni capabili care să supravegheze bunul mers al activității? Să se deranjeze însăși doamna ministru? Păi se poate, dragi nemțeni?
    Bine că s-au trezit pacienții care nu mai vor să dea șpagă.

  2. Cu adevarat multe nereguli sunt in spital. Unii medici nu se uita la pacienti daca nu le dai bani. Mi se pare de neacceptat faptul ca medicul care a prescris un tratament sa nu mai primeasca pacientul la control. Fara nici o explicatie, sau poate ca o fi una: pacientul avea trimitere si a mers ls policlinica nu la cabinetul privat. Desi sunt furioasa, nu am sa scriu numele medicului aici. Rusine!

  3. Se pare ca procurori ,politisti si alti sefi ai judetului Neamt au dormit pana acum.Toti acestia au lefuri babane,nu si-au facut treaba ,au tolerat mult timp coruptia din spital !!!!

  4. IN SFARSIT…..CAM TARZIU DAR SPERAM SA SE IMBUNATATEASCA LUCRURILE INCEPAND DE LA PERSONAL DE SERVICI CA SI EI SUNT LA FEL DE ” SPAGARI ”

Comentariile sunt închise.