pietricica turism

DGA a postat comunicatul oficial în cazul anchetei de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Este vorba despre luare de mită în formă continuată, despre 5 medici reținuți, 7 percheziții și sume mari de bani. Neoficial, se vorbește de sume extrem de importante, chiar de sute de milioane lei vechi.

”Marți, 5 martie 2019, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Judeţene Anticorupţie Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal Neamţ, au efectuat 7 percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț şi au pus în executare 5 mandate de aducere față de tot atâtea persoane suspectate de săvârșirea unor fapte de corupție.

Activitățile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvârşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.

Faţă de 5 medici din cadrul acestei secţii, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane.

Acţiunea a fost sprijinită de Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Neamţ, Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anchete.” (C.M.)

 

3 COMENTARII

 1. Cred că multora le tremură acum și chiloții nu doar inima-n pept ;).
  Dacă stau să mă gândesc, ca orice om care a avut de-a face la un moment dat cu spitalul (SJN, în speță), cei mai buni ”clienți” sunt ce imobilizați la pat. În ce secții sunt aceștia, nu mai spun, căci toată lumea știe.
  Una din tacticile preferate e asta: omul imobilizat stă neschimbat mult și bine. Perfuziile sunt monitorizate de colegii de suferință, eventual. Punga de la sonda urinară, așișderea. Dacă te duci în vizită, nu e nimeni în salon (mai puțin la UPU, unde tactica diferă puțin). Brusc, apar binevoitoarele infirmiere care te anunță că mai e nevoie de pamperși (tu pricepi că ăștia trebuie să-i schimbe cineva, nu?), că în curând o să apară escare (tu înțelegi de ce apar escarele, nu-i așa?), că omul se poate face bine… dar nu depinde totul doar de echipa de îngrijire ci și de voința pacientului. Acuma, na, fiecare înțelege ce vrea prin (bună)voința pacientului.
  Și mai cred că banii ăștia negri nu sunt doar pentru buzunarele medicilor. Clar există o rețea organizată, prin care banii se învârt cu sau fără acoperire în acte.
  Ce e cel mai dureros în toată mizeria asta e că oamenii sunt supuși unor umilințe greu de închipuit. Iar pentru unii, acestea s-ar putea să fie ultimele momente din lumea asta.
  Chiar atât de jos am ajuns?

 2. Foarte bine le-au făcut. Să meargă în privat acesti domni doctori, dăca nu le mai ajunge leafa. Toți ar trebui să reclamăm astfel de fapte, poate așa se va mai curăța sistemul…de șpăgari.

 3. Am un prieten care sa operat la un Doctor pe nume (…),l-a costat 4000 lei, și acest prieten chiar nu dispune de sume de bani,câștiga minim pe economie,dacă aceștia erau medici în China sau Rusia erau executați pe stadion.Rușine, au salarii ca în Occident și noi cu salariul minim ne ducem zilele, niște criminali

Comments are closed.