Vești bune vin de la cercetătorii israelieni de la Centrul medical Ichilov din Tel Aviv, care au anunțat vineri rezultate promițătoare ale studiului pentru un medicament care să vindece Covid. Este vorba de EXO-CD24, un medicament care conține o proteină și care a fost administrat pacienților cu simptome moderate și severe de boală. Primele teste arată că 29 din 30 de pacienți infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă, cărora li s-a administrat medicamentul o dată pe zi, s-au recuperat complet în doar cinci zile, potrivit timesofisrael.com .

Cercetătorii vor să extindă studiul pentru a demonstra eficiența de 95% a medicamentului dovedită la primele testări, potrivit prof. Nadir Arber. Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în termen de două zile și au fost externați din spital. Pentru extinderea studiului este nevoie de aprobarea Comitetului Helsinki.

C.I.

Articolul precedentUn bărbat a murit, la 41 de ani, din cauza drumului acoperit cu zăpadă, firmele de deszăpezire trăiesc bine
Articolul următorAlți 71 de nemțeni cu teste pozitive la coronavirus. Sub 1.000 de pacienți în secțiile ATI din țară