0:00

Medic epidemiolog la spitalul din Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe două zile, spitalul orăşenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu Neamţ are un medic epidemiolog. Acesta este de Ia Iaşi şi va avea sarcina să ia cele mai bune decizii pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, în rândul cadrelor medicale şi pacienţilor.

Având în vedere situaţia cu acest virus Covid-19, am decis împreună cu conducerea spitalului să aducem un medic epidemiolog, care să ne îndrume spre a lua cele mai bune decizii pentru a preveni răspândirea infecţiei cu acest virus. Acum avem două circuite în spital. Medicii au un singur punct de acces în spital, iar pacienţii sunt preluaţi de la cortul epidemiologic, pentru a preveni răspândirea acestui virus. Medicii de la gardă, cei din linia întâi, au cea mai mare responsabilitate pentru a identifica simptomele infecţiei cu Covid-19. Medicul epidemiolog are două zile de când este la noi şi vine de la Iaşi. Este un medic cu experienţă şi îl cunosc de când eram la rezidenţiat. Avem un contract de colaborare cu el. În aceste zile vom stabili nişte circuite obligatorii pentru  pacienţil şi personalul medical. Plus că trebuie să îmbunătăţim protocoalele pe care trebuie să le respecte personalul medical”, ne-a spus dr. Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului Târgu Neamţ.

C.T. STURZU

Articolul precedentMediul de afaceri, felicitări cu ocazia sărbătorii Sfintelor Paști
Articolul următorBilanț în Joia Mare: O fetiță și doi bătrâni panicați, incendii pe 47 de hectare, o casă și două fânării mistuite de foc
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.