reclama autocenter

Vremea prielnică a îndemnat astăzi, 16 aprilie, pe mulți nemțeni să dea zor curățeniei înainte de Paști, prin grădini și gospodării. În cinci cazuri, însă, flăcările au distrus zeci de hectare de teren, o casă și două fânării, iar trei oameni au suferit atacuri de panică.

O fetiță de 8 ani a primit îngrijiri de la paramedici, apoi a fost transportată la Spitalul Roman, în urma unui atac de panică. În gospodăria părinților, din Gherăești, a luat foc fânăria și a fost cât pe ce ca flăcările să ajungă la casă. Pompierii cu două autospeciale au intervenit și au înlăturat pericolul, iar după ce au stins incendiul, care a făcut scrum 300 kg de lucernă și adăpostul, au stabilit că totul a pornit de la o țigară aruncată aprinsă. Doi soți din Ruginoasa, în vârstă de 68 de ani, s-au panicat când și-au văzut casa în flăcări. Au ars bunurile din 3 camere și acoperișul de 90 mp, iar pompierii au ajuns la timp pentru a interveni, altfel ardea și casa de alături. Incendiul a fost provocat de coșul de fum neprotejat. Proprietarii au primit îngrijiri de la paramedici, dar n-au vrut să fie duși la spital.

La Bârgăuani au ars 40 de hectare de vegetație uscată și lăstăriș, iar incendiul a fost stins de pompieri cu două autospeciale și de voluntarii de la SVSU Bârgăuani. După-amiază, la Vânători Neamț pompierii și doi polițiști au stins incendiul care s-a întins pe 7 hectare.

Scânteile de la un fierăstrău au provocat un incendiu într-o magazie din gospodăria unui localnic din Stănița. Proprietarul tăia lemne, când a izbucnit incendiul, dar n-a putut stinge focul și a sunat la 112, de teamă să nu ia foc și casa, lipită de magazie. Magazia, în care erau lemn de foc și alte bunuri, a ars pe o suprafață de 6 mp. Pompierii de la Roman au acționat cu o autospecială și au fost ajutați de voluntarii SVSU Stănița.

(C.I.)

Articolul precedentMedic epidemiolog la spitalul din Târgu Neamţ
Articolul următorCoronavirusul a mai făcut o victimă în Neamț: o femeie cu diabet, hipertensiune și obezitate