În condițiile în care în județul Neamț s-au întâmplat accidente cumplite din cauza șofatului sub influența alcoolului (accidentul de la Bistricioara, Ceahlău în care au murit 4 tineri cu vârste între 18 și 20 de ani – este doar un exemplu), este surprinzător că oamenii nu învață nimic. Șoferi care au consumat alcool și se urcă la volan, punându-se în pericol pe ei înșiși, dar și riscând viața persoanelor pe care le transportă sau pe altor participanți la trafic, sunt descoperiți permanent pe șosele. Uneori, mai apr și ”recorduri” – ca o măsură elocventă a iresponsabilității.

La data de 19 iunie, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Roman a depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din localitatea Icușești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tineretului, fiind sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i   s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. La data de 20 iunie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din localitatea Ștefan cel Mare, în timp ce conducea un autoturism pe DC Ștefan cel Mare, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la un centru de permanență, în vederea recoltării de mostre biologice”.

Ambii șoferi s-au ales cu dosare penale, vor fi cercetați și trimiși în judecată. Iar instanțele, de regulă, pronunță pedepse cu închisoare cu executare pentru conducere sub influența alcoolului. Dacă nu-i sperie accidentele, poate măcar gândul că pot sta după gratii ăi va face pe unii ”viteji” să renunțe să se mai urce la volan după ce-au băut.

C.M.

Articolul precedentTrufe în valoare de 10.000 de lei, confiscate de polițiști
Articolul următor4 mașini s-au ciocnit în ”faimoasa” intersecție de la Căciulești, stire actualizată