Viorel Măstăcăneanu rămâne președintele Ceahlăului, cel puțin până pe data de 7 noiembrie, când este prevăzută o nouă ședință a Consiliului de Administrație. Ședința prevăzută pentru după-amiaza zilei de joi, 30 octombrie 2014 s-a amânat, din lipsă de cvorum, dar, totuși, cei adunați au încercat să discute o strategie de viitor a clubului pietrean în contextul crizei financiare. Măstăcăneanu și-a exprimat opinia că atragerea de investitori este cea mai bună soluție pentru redresarea financiară a formației, el nerenunțând la ideea vânzării pachetului majoritar de acțiuni în favoarea unui investitor: ”Prin intermediul presei vom încerca să atragem investitori la echipă, astfel încât să putem supraviețui în Liga I. Jucătorilor deja le-am eliberat hârtii oficiale prin care recunoaștem că avem datorii față de ei, întrucât nu vrem să fim purtați prin tribunale pentru chestiuni care au fost promise deja. Suntem și vom rămâne corecți. Vom apela la ajutorul presei pentru redresarea imaginii clubului. Vom lupta pe toate căile pentru a menține clubul pe linia de plutire, în prima ligă”.

Oficialul pietrenilor a mai precizat că s-a alăturat cluburilor care au cerut LPF revenirea la sistemul cu 18 formații în Liga I.

„Vom vota ca să se renunţe la retrogradarea a 6 echipe. De la bun început am fost împotriva acestei idei. Noi considerăm că o Liga I cu 18 echipe din care să retrogradeze 4, fără play-off şi play-out, e cea mai bună. E treaba dlui. Iorgulescu ce declară pe site, noi rămânem la părerea noastră“, a menţionat oficialul formaţiei Ceahlăul.

Săptămâna viitoare se va întruni Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, la cererea a 10 formații, ce va lua în calcul revenirea la sistemul competițional cu 18 formații și desființarea play-off-ului și play-out-ului. LPF a postat deja pe site-ul propriu un comunicat semnat de președintele Gino Iorgulescu, în care această inițiativă este atacată.

”Cu atât mai regretabilă este atitudinea unor cluburi din partea de jos a clasamentului, cu cât în beneficiul lor s-a modificat grila drepturilor tv, sacrificându-se în favoarea lor partenerele de competiție mai valoroase din punct de vedere sportiv. Întrebăm și noi: unde este respectul față de cluburile care au renunțat la sume substanțiale tocmai în favoarea celor care acum ar vrea revenirea la vechiul sistem? Răspundem tot noi: e o totală lipsă de respect față de partenerii de competiție!“, se arată, printre altele în comunicat.

În grupul celor 10 contestatare ale sistemului, alături de Ceahlăul se află Viitorul lui Gheorghe Hagi, care a atras mulți adepți în lupta pentru revenirea la vechiul sistem.

„Să nu credem că, după ce vor fi mai puţine echipe, campionatul va deveni mai interesant! Va fi ca toate celelalte. Dacă tot trăim în lumea intereselor şi cei mari dictează, s-au făcut mai puţine echipe în Liga I. Au dictat cei mari, cei de sus. E vorba despre interese, despre bani şi s-a luat o decizie proastă, după părerea mea, legată de viitorul fotbalului românesc“, a declarat Gheorghe Hagi.

Până la Adunarea Generală, Ceahlăul va juca sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 20.30, în deplasare, cu Astra Giurgiu, un meci ce contează pentru etapa a 13-a a Ligii I la fotbal. (M. STOIAN)