Mașină distrusă de copaci, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Furtuna abătută asupra Romanului sâmbătă seară a pus la pământ trei arbori, unul dintre aceștia distrugând un autoturism, aflat într-o parcare din zona Poliției municipiului. Pentru ceilalți doi copaci, a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, care i-a luat de acolo. Pomii erau pe domeniu privat și n-au provocat distrugeri în cădere.

Un alt motiv de bucurie a fost că, deși au căzut, precipitațiile nu au produs pagube, apele pluviale fiind preluate de rețeaua de canalizare fără probleme.

Bilanțul vântoasei de sâmbătă se înscrie în limitele obișnuite pentru Roman. În urmă cu două săptămâni, la precedentul cod galben de vânt puternic, un copac a distrus un Logan din cartierul Anton Pann. Cel mai grav incident de acest gen s-a înregistrat acum doi ani, când un copac aflat la intersecția străzii Tineretului cu Veronica Micle, a distrus trei apartamente din blocul de vizavi. Primăria era pusă pe curățat copacii, mai ales a celor vechi și bolnavi, dar, după nemulțumirile afișate de romașcani, primăvara asta a stopat acțiunea de toaletare a arborilor. Primarul Leoreanu a declarat că va mai curăța copacii doar la cererea locatarilor din zonă. Pe Smirodava, acțiunea de toaletare realizată în urmă cu doi ani a dat totuși roade în această primăvară: arborii sunt la o mărime rezonabilă și au și coroanele refăcute.

(C.M.)

Articolul precedentSărbătoarea Rusaliilor – hram la biserica de la Gară
Articolul următorComuna Borca lovită de ploi din nou