Doi tineri au fost răniţi grav, iar unul uşor într-un accident rutier petrecut în noaptea de 6 spre 7 ianuarie, pe DJ 207 K, în localitatea Doljeşti. Toţi se aflau într-un autoturism care rula spre Buruieneşti, iar într-o curbă la dreapta a ajuns în şanţ, cel mai probabil din cauza vitezei neadaptate la carosabil acoperit cu polei. La volan era un tânăr de 23 de ani din Doljeşti, care nu se afla sub influenţa alcoolului.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporala din culpă.

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, Poliţia Română recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie:

– Adoptați o manieră prudentă de conducere şi adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic!

– Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

– Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

-În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!

C.M.