„La scăldat” varianta Aqua Park Blue Eden s-a lăsat cu cătuşe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn individ, în vârstă de 46 de ani, din comuna Alexandru cel Bun, identificat pe camerele de supraveghere de la Aqua Park Blue Eden ca fiind autorul unor furturi, a fost reţinut în ziua de 6 ianuarie.

„Sâmbătă, în jurul orei 13.00, polițiștii l-au capturat pe raza localității Viișoara, în timp ce se afla într-un autoturism, ca pasager”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Bărbatul a fost preluat la sediul poliției, iar după documentarea activității infracționale a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru recuperarea prejudiciului, de circa 3500 de lei și în vederea tragerii la răspundere penală a făptuitorului”.

În ziua de 2 ianuarie, individul a furat obiectele personale şi banii lăsaţi în două vestiare de către clienţii parcului acvatic. Desigur a fost mare surpriza pentru oamenii care s-au trezit că au rămas fără haine. Numai că autorul nu era mama ca în povestea lui Ion Creangă, ci un individ care a crezut că aşa poate începe el anul cu portofelul plin. Responsabilitatea siguranţei vestiarelor din locurile de agrement este atributul strict al administratorilor.

„Prevenirea furturilor din vestiare, locuri de depozitare reprezintă o constantă sarcină a proprietarilor localurilor, astfel că trebuie avut în vedere următoarele: crearea unor spații asigurate, în care angajaţii să-şi depoziteze genţile sau poşetele şi unde cumpărătorii să nu poată avea acces; uşile de acces la vestiare sau în locurile de depozitare să fie închise şi supravegheate; este bine să aveţi un sistem video de supraveghere spre zona de acces în aceste spaţii; totodată, e de evitat ca în vestiare să fie lăsate bunuri de valoare și bani, pentru acestea putând fi folosite cutiile de valori, ce pot fi asigurate corespunzător”, recomandă Poliţia Neamţ.

C.M.

Articolul precedentMaşină cu 3 tineri „eşuată” într-un şanţ din Doljeşti
Articolul următorTânăr de 17 ani cu arsuri pe o treime din corp, după ce i-a explodat televizorul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.