Știre actualizată. ”Masacru” în piață: 5 rețineri, 150.000 de țigări și 20.000 de lei confiscați, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Comunicatul oficial al I.P.J. Neamț:

Polițiștii de combaterea criminalității organizate din Neamț, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au destructurat, în urma a 36 de percheziţii desfășurate ieri, o grupare specializată în contrabandă calificată cu țigări și alcool. 5 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind introduse în arestul I.P.J. Neamţ.

La data de 2 august a.c., poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Neamţ, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, au desfăşurat 36 de percheziţii domiciliare, în localităţile Piatra Neamţ, Săvineşti şi Dumbrava Roşie, într-un dosar penal de contrabandă cu produse supuse accizării.

În urma acțiunii au fost ridicate, în vederea confiscării, 149.100 de ţigarete, 120 de litri de alcool, 25 de telefoane mobile, 19.420 de lei, 350 GBP şi 250 de Euro.

24 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Neamț, pentru a fi audiate.

Faţă  de trei femei de 27, 29 şi 31 de ani şi faţă de doi bărbaţi de 47, respectiv 57 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Persoanele în cauză au fost introduse în arestul I.P.J. Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea şi aderarea la un grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu produse supuse accizării.

Astăzi, faţă de cele cinci persoane, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ a dispus măsura controlului judiciar.

În acțiune au fost angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Bacău şi Iaşi, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Neamţ şi G.J.M. Bacău.

S-a beneficiat și de sprijinul câinelui poliţist Odek din cadrul S.I.C.E. – I.P.J. Neamţ”.

Știre inițială: Acțiunea derulată în piața centrală din Piatra-Neamț, în ziua de 2 august, s-a soldat cu reținerea a 5 persoane, acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat. Anchetatorii au ridicat, în vederea confiscării, 150.000 de țigarete, 120 de litri de alcool și în jur de 20.000 de lei, bani proveniți din comercializarea produselor de contrabandă. Acțiunea a fost coordonată de structura teritorială a DIICOT, iar până astăzi, 3 august, la orele prânzului, încă nu se stabilise care dintre instituțiile participante va face publice rezultatele. Vom reveni cu informații oficiale.

C.M.

Articolul precedentUn elev de la Rareș conduce Consiliul Național al Elevilor
Articolul următorSperanţa Răuceşti, amical cu CSM Paşcani, pentru integrarea noilor achiziţii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.