Masă caldă pentru copiii din 10 școli din Neamț, buget de 5,444 milioane lei anul acesta, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa două luni de la începerea anului școlar și cu o lună înainte de vacanța de iarnă au fost aprobate școlile și bugetele aferente demarării programului „masa caldă” pentru elevi. Din județul Neamț sunt incluse în program 10 școli, iar bugetul total alocat este de 5,444 milioane lei, bani care vor ajunge în bugetele localităților unde sunt aceste școli. La cele patru – LPS Roman, ”Danubiana” Roman, școala gimnazială și Școala Profesională din Răucești, care deja erau beneficiare, teoretic cel puțin, – se adaugă 6 școli din Petricani – buget de 835.000 lei, Rediu – 490.000 lei, Timișești – 333.000 lei, Bahna – 411.000 lei, Oniceni – 197.000 lei și Valea Ursului – 182.000 lei.

Masă caldă pentru copiii din 10 școli din Neamț, buget de 5,444 milioane lei anul acesta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Când vor primi cei peste 5.000 de copii efectiv mâncare, lucrurile nu sunt atât de simple. Banii aferenți trebuie mai întâi să ajungă la primării, rectificarea bugetelor trebuie să se facă printr-o hotărâre a consililor locale, apoi trebuie organizate licitațiile și găsiți furnizorii. Tariful aprobat este de 15 lei pe zi de copil, în acest program, ceea ce lasă puține alternative în condițiile prețurilor actuale.

Iată numărul beneficiarilor din Neamț din lista aprobată la 31 august, fără Oniceni și Valea Ursului:

Masă caldă pentru copiii din 10 școli din Neamț, buget de 5,444 milioane lei anul acesta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristina Iordache

Articolul precedentComunicat de presă / PNL Neamț: ”O nouă ședință de C.J., un nou refuz al PSD de a discuta soluțiile PNL pentru Luțca”
Articolul următorBărbat găsit mort în stradă la Roznov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.