Dacă în anii anteriori, angajatele din Primăria Roman primeau, de 8 Martie, din partea conducerii instituției flori și mărțișoare, anul acesta vor primi bani. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că a găsi soluția legală prin care femeilor care lucrează în instituție să primească “mai mult decât o atenție”.

“Vreau să facem o surpriză femeilor din Primărie și vom încerca să venim cu un premiu de 150 de lei pentru fiecare angajată, un cadou de 8 martie. Nu putem acorda bani pentru orele suplimentare, nici tichete de masă sau prime, dar am găsit o soluție. În administrația locală sunt cele mai mici salarii bugetare din România. Eu le cer angajaților seriozitate, profesionalism și să se implice și consider că efortul lor merită răsplătit. Singurele lucruri pe care am reușit să le fac pentru angajați a fost să le ofer câteva zile libere de sărbători”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Acesta a recunoscut că există o oarecare supărare în rândul bărbaților, care nu au o zi a lor și, astfel, nu vor primi și ei un premiu. “Nu există o zi declarată a bărbatului. Facilitatea se acordă pe temei legal”, a spus edilul. În ultimii ani, angajatele din Primărie au fost libere de ziua lor. De altfel, în 2011, primarul Laurențiu Leoreanu a mai oferit prime în bani, adică 100 de lei, pentru femeile din subordinea sa. (C.M.)