Marșul pentru unirea cu Republica Moldova a ajuns și la Cetatea Neamțului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarșul pentru unirea cu Basarabia, început pe 5 iulie, a ajuns și la Târgu-Neamț. Peste 60 de tineri din Basarabia au ajuns în oraşul de sub Cetate, duminică 19 iulie. La ora 10:00 în Cetatea Neamțului, senatorul Liviu Bumbu, deputatul Cătălin Drăgușanu, viceprimarul Traian Humulescu și consilierul local UNPR, Costel Șoldan i-au așteptat pe cei 60 de tineri basarabeni, pentru a le asculta mesajul de unire cu România. În Sala Tronului din Cetate, Anatoli Ursu președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei a ținut să transmită mesajul de unire din partea basarabenilor.

Marșul pentru unirea cu Republica Moldova a ajuns și la Cetatea Neamțului, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vă admirăm mult pentru ceea ce faceți, târgnemțenii vă sprijină în demersul dv. de a ține vie flacăra unirii. Orașul nostru a organizat numeroase întâlniri cu frații noștri de peste Prut, organizând excursii, simpozioane și alte manifestări culturale la care au participat oameni de cultură și elevi din Moldova. Vă așteptăm cu drag ori de câte ori doriți”, a spus viceprimarul Traian Humulescu.

Marșul pentru unirea cu Republica Moldova a ajuns și la Cetatea Neamțului, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Câteva zeci de mii de tineri au făcut un miting pe 5 iulie la Chișinău și de unde, câteva mii de oameni au plecat pe jos până la Ungheni unde au refăcut acel pod de flori. De la Ungheni aproximativ 1.000 de oameni au plecat spre Iași și apoi spre București. Au fost întâmpinați deosebit de frumos, li s-au alăturat alte mii de români. De la București acești tineri au fost preluați de diferite administrații locale, iar o parte dintre aceștia, respectiv 60 de tineri se întorc acasă din județul nostru. Întâlnirea noastră de astăzi este simbolul unității care mai devreme sau mai târziu trebuie să se înfăptuiască”, a spus și senatorul Liviu Bumbu.

Marșul pentru unirea cu Republica Moldova a ajuns și la Cetatea Neamțului, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Ținând cont de contextul geo-politic de astăzi, de situația din Ucraina și de tendința expansionistă a Rusiei, nu trebuie să lăsăm Republica Moldova în ghearele dorinței de expansiune teritorială a Rusiei. Cu toții ne dorim unirea, trebuie însă să ținem cont și de părerea partenerilor noștri europeni. Cu toate că UE susține Moldova, are reticiențe în ceea ce privește această unire pentru că nu este la nivelul dorit de membrii Uniunii Europene. Dacă ne referim la celălalt partener, respectiv NATO, unirea cu Moldova este văzută ca un gest de sfidare în fața Rusiei, ceea ce americanii nu-și doresc la ora actuală. Dacă e să vorbim realist de reunificare nu știu dacă în viitorul apropiat acest lucru se poate realiza. Însă putem spune că s-au făcut pași pentru unire, dacă ne gândim că cetățenii moldoveni intră în România fără pașaport. Trebuie să susținem astfel de acțiuni, voi fi un promotor al lor. Cred că am pierdut un moment prielnic de a face această unire imediat după 1989. Moldovenii își doresc unirea, iar sondajele arată că peste 50% dintre ei și-o doresc, iar la nivelul României este un procent de peste 70% care vor unirea. Dar nu este suficient. Este nevoie și de factorii politici să-și dorească asta”, a spus și deputatul Cătălin Drăgușanu.

Marșul pentru unirea cu Republica Moldova a ajuns și la Cetatea Neamțului, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Suntem aici ca să transmitem clar și anume că cetățenii din Moldova își doresc unirea. Unirea este posibilă și vreau să nu luați în calcul vreo negociere cu politicienii de la Chișinău pentru că toți sunt corupți, hoți, tâlhari și impostori. La Chișinău nu sunt politicieni, ci oameni care vor doar să se îmbogățească. Societatea civilă din Republica Moldova își dorește unirea, peste 70% dintre românii de acolo își doresc unirea. Mulțumesc întregii Românii că am fost primiți atât de frumos, este o onoare pentru noi să poposim aici, marș pe care noi l-am numit simbolic Marșul lui Ștefan cel Mare”, a spus Anatoli Ursu.

Oaspeții din Basarabia au fost invitați să viziteze Casa Memorială Ion Creangă și Casa Memorială Veronica Micle, după care au luat masa înainte de a pleca spre Chișinău.

C.T. STURZU

Marșul pentru unirea cu Republica Moldova a ajuns și la Cetatea Neamțului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentMaşină răsturnată la Vânători, victimă inconştientă
Articolul următorMassone face „victime”: contabilul Dăscălescu Răruţă, out din organigrama Ceahlăului!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.