Sute de cetățeni nu sunt lăsaţi să treacă graniţa în Republica Moldova, cu câteva zile înainte de mitingul unioniştilor, de pe 1 septembrie, din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Recent, în urma protestului spontan din Vama Leușeni, 34 din cei 35 de cetățeni români, care participă, alături de basarabeni, la Marșul Centenarului, au fost lăsați totuşi să treacă graniţa, singurul reținut fiind George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Marşul Centenarului a trecut greu graniţa în Republica Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Solicităm Parlamentului României să respecte decizia unanimă votată în 27 martie și rugăm membrii Parlamentului să participe, în calitate de observatori, la manifestația din 1 septembrie 2018, ora 12:00, din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Este singura formă de a asigura desfășurarea în bune condiții a manifestației pro-Unire, care a speriat atât de mult politicienii de la Chișinău”, a declarat George Simion.

Marşul Centenarului a trecut greu graniţa în Republica Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParlamentul României a adoptat, în unanimitate, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, o declarație potrivit căreia „România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetățenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinței suverane a acestora”. Marșul Centenarului este o acțiunea dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. A pornit pe 1 iulie, de la Alba Iulia, se desfășoară pe jos și ar trebui să ajungă la Chișinău pe 1 septembrie. Participanții străbat peste 1.300 de kilometri, trecând prin locurile importante pentru Primul Război Mondial și reîntregirea României. (ZCH NEWS; FOTO: Acţiunea 2012)

Articolul precedentLucrări de regularizare a albiei Cracăului la Slobozia-Roznov
Articolul următorPrins la furat de calorifere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.