Marile lanțuri de magazine se angajează să scadă prețurile la produse de bază, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPremierul României, Marcel Ciolacu a anunțat astăzi, 22 iunie, în deschiderea ședinței de Guvern că prețurile la unele produse alimentare vor scădea în perioada următoare.

Anunțul vine după ce, în urmă cu două zile, șeful Executivului a organizat consultări cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar, cu scopul de a stabili un mecanism pentru reducerea prețului la alimentele de bază.

Aş vrea să încep cu o veste bună, am primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine, la propunerea noastră privind schema de reducerea a preţurilor la alimentele de bază şi vă pot spune că retail-erii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem, astfel, toate condiţiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ şi aş dori să le mulţumesc pentru promptitudine şi pentru această abordare. Ne referim la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete. Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Chiar dacă măsura a fost negociată direct doar cu „marile lanțuri de magazine”, ea va pune presiune și pe magazinele mai mici să scadă prețurile pentru a rămâne competitivi.

Z.C.

Articolul precedentTânăr condamnat la închisoare pentru trafic de stupefiante
Articolul următorL4 Sezonul viitor începe pe 20 august
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.