reclama autocenter

Născută la Piatra Neamţ, la 21 februarie 1967, Anda-Louise Bogza a studiat muzica la Conservatorul George Enescu, Academia de Muzică din Bucuresti (clasa celebrei profesoare Arta Florescu) şi la Academia de Arte ale Spectacolului din Praga (pian, canto si clavecin), oraş în care se şi stabileşte. Ea a început cariera în Cehia la Opera de Stat și la Teatrul Național din Praga. Îşi continuă studiile la Viena şi face turnee în Japonia, Italia, Germania, Franţa, Belgia, Austria.

Anda-Louise Bogza are o prodigioasă carieră internatională activând ca artist independent. Ea a cântat „Aida” la Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Berlin, Deutsche Oper Berlin, Leipzig și Opera, a portretizat „Tosca” la Maggio Musicale Fiorentino, Bavaria Opera de Stat, Opera de la Frankfurt, Grand Théâtre de Bordeaux, Opera New Israeli, Grand Théâtre de Luxemburg, Slovacia Teatrul Național, în Japonia, Opera Națională Română, la Salzburg Festival. Un alt mare rol este cel din Trubadurul ( Leonora ), care l-a susţinut la operele de Stat din Hamburg Opera, Opera de Stat Maghiară, Teatrul Regal Danez, Teatro de la Maestranza, precum și la case de operă din Statele Unite ale Americii. Ea a cântat, de asemenea, la Suntory Hall din Tokyo și Opéra de Marseille. În 2005 a avut o prima apariție la Opera Națională din Paris, în rolul titular din „Rusalka” de Dvorak. În sezonul 2009-2010 a fost invitată să cânte Donna Anna și Aida în Praga și Abigaille la Teatrul Național de Brno.

În a doua săptămână a lunii ianuarie 2010,  a scos un CD, „Portrait”, care devenit cel mai bine vândut album de muzică clasică în Republica Cehă.

Articolul precedentAstăzi, la Criosfera 2013: Reuniunea anuală de speologie şi alpinism
Articolul următorVirusul Poliţia Română „patrulează” pe net