0:00

Marc, golgeter în amicale, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cantonamentul de la Zlatibor este unul care îi priește lui Andrei Marc, care a marcat până acum în fiecare joc. Ceahlăul Piatra Neamt a început, joi seară, seria meciurilor amicale programate în Serbia, acolo unde galben-negrii efectuează al doilea cantonament al verii. În primul meci, Ceahlăul a înfruntat echipa de Liga 3 din Serbia, FK Zlatibor Cajetina, în fata căreia s-a impus cu 6-0, în urma golurilor înscrise de Andrei Marc, Alex Margină, Andrei Dumitraș și Vlad Achim și Tudor Mîndruscă, de două ori.

„Nu ne îmbătăm cu apă rece. S-a jucat cu atitudine bună, s-a alergat, a existat implicare și echipa începe să pună în practică ceea ce vor antrenorii. Partidele tari urmează de acum înainte, pentru că am avut șansa de a găsi la Zlatibor adversare importante care vor juca și-n preliminariile cupelor europene“, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele CA al FC Ceahlăul.

Pentru formația antrenată de Marin Barbu și Florin Marin a urmat meciul contra campioanei Muntenegrului, FK Sutjeska Nikšic, echipă ce va juca în turul II preliminar al Ligii Campionilor în a doua jumătate a lunii iulie, cu Șeriff Tiraspol. Deși pagina oficială de facebook a campioanei Muntenegrului nu consemnează amicalul jucat la Zlatibor – Serbia, Ceahlăul s-a impus cu 1-0, prin golul lui Andrei Marc, golgeterul de până acum în amicalele pietrenilor. Astăzi, 7 iulie, este programat meciul cu FK Rad Belgrad (Serbia 1, ora 17:30), iar miercuri, 9 iulie, Ceahlăul va da piept cu Vojvodina Novi Sad (ora 17:30), câștigătoarea Cupei Serbiei în 2014 și reprezentanta acestei țări în preliminariile Europa League.

Până la finalul stagiului mai sunt antamate două amicale, una pe 11 iulie cu OFK Belgrad (Serbia 1, ora 20:30) și pe 12 iulie, contra unui adversar nestabilit, dorindu-se însă perfectarea unei partide cu o echipă de ligă inferioară (cel mai probabil va fi echipa locală din Zlatibor, ori un meci-școală, pentru a-i feri pe jucători de accidentări nedorite la finalul stagiului de pregătire). Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul pe zile și ore al meciurilor din turul preliminar al Cupei Ligii și din faza optimilor de finală, plus pe cele din etapa 1 a Ligii 1. Ceahlăul va merge la Galați pentru duelul cu Oțelul, din optimile Cupei Ligii, în ziua de sâmbătă, 19 iulie. Partida va începe de la ora 18 și va fi transmisă în direct de Look TV. Debutul în noua ediție de campionat, din deplasare, cu CFR Cluj, se va consemna pe 27 iulie, de la ora 19. Meciul va fi transmis în direct tot de Look TV. (C. SOROCEANU; FOTO: G. CRĂCANĂ)

Articolul precedentFoşti fruntaşi ai PNL Neamţ îl refuză pe Tăriceanu
Articolul următorIlinca Stoica – vacanţă la Piatra Neamţ