0:00

Mara Calista, deputat PNL: „S-a făcut astăzi un nou pas pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cadrul programului național „Din grijă pentru copii” Guvernul, condus de PNL, a adoptat astăzi hotărârea privind organizarea și funcționarea Departamentului pentru responsabilitate socială comunitară și grupuri vulnerabile.

Activitatea Departamentului va fi guvernată de principiile incluziunii, transparenței, cu scopul de a contribui la dezvoltarea responsabilității sociale comunitare și a mecanismelor unei societăți bazate pe echitate în România (…) în concordanță cu standardele și garanțiile prevăzute de reglementările UE și ale ONU.

Aș dori să reamintesc că anul trecut, în luna septembrie, a fost a inițiat, în premieră, Programul Național de suport pentru copii în contextul Pandemiei de COVID 19, “DIN GRIJĂ PENTRU COPII”, ale cărui priorități sunt:

  • Protejarea integrității psiho-emoționale a copiilor prin crearea unor mecanisme de evaluare și intervenție pentru asigurarea sănătății mintale a acestora în perioada Pandemiei de COVID-19 și post-pandemie,
  • Dezvoltarea unui mecanism de prevenire și intervenție multidisciplinară pentru situațiile de violență de natură fizică, sexuală și emoțională în cadrul familial, instituțional, comunitar și online.

Ulterior, în data de 5 ianuarie a fost lansat telefonul copilului – 119! Numărul 119 este destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare copilului și este parte integrantă din Programul Național de Suport al Guvernului pentru copiii, în contextul pandemiei de Covid 19 – DIN GRIJĂ PENTRU COPII, adoptat prin OUG. Nr. 105/2021.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentFoto. Incendiu la Ghindăoani. Proprietarul a suferit un atac de panică
Articolul următorCod galben de viscol și ninsori în trei județe din regiunea Nord Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.