0:00

Mara Calista, deputat PNL: raport de activitate, ZCH NEWS - sursa ta de informații2021 a fost un an intens în ceea ce privește activitatea parlamentară. Cetățenii au dreptul să fie informați cu privire la activitatea parlamentarilor cărora le-au acordat votul pentru a-i reprezenta. De aceea, aș dori să fac o scurtă trecere în revistă a activității mele ca deputat de Neamț în acest an:

Propuneri legislative inițiate: 40, din care 2 promulgate legi (Propunere legislativă privind institurea zilei de 19 iulie – Ziua naţională a înotului – Lege 279/2021 și Proiect de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative Lege 267/2021).

De asemenea, am participat la numeroase dezbateri în comisiile de specialitate din care fac parte – Comisia pentru muncă şi protecţie socială și Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, la ședințele de vot în plen și la dezbateri.

Și anul acesta alături de organizațiile suport autism am făcut numeroși pași spre a clarifica situația persoanelor care efectuează terapii pentru semenii lor afectați de tulburările din spectrul acestei afecțiuni. În prezent, suntem foarte aproape de a finaliza un pas important: oficializarea includerii în COR a ocupației de analist comportamental. Din luna noiembrie 2021 a fost eliberat avizul preliminar privind introducerea ocupației ”analist comportamental” în Clasificarea Ocupațiilor din România, care va avea codul 226927 în cadrul grupei de bază 2269 „Specialiști în domeniul sănătății neclasificați”. Așteptăm în curând finalizarea ultimelor detalii și publicarea în Monitorul Oficial.

Mai multe detalii cu privire la activitatea mea de anul acesta găsiți aici.

Și anul viitor mă voi implica pentru a îmbunătăți legislația pentru a-i ajuta pe români să aibă parte de o viață mai bună, să fie protejați și să aibă acces la resurse și servicii de bună calitate.

Mara Calista, deputat PNL Neamț

Articolul precedentFOTO: Femeie cu arsuri și mai multe animale carbonizate, la cantonul silvic Voitinel
Articolul următorFără testare PCR de sărbători
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.