0:00

Mara Calista, deputat PNL anunță o nouă inițiativă legislativă: „Tratamente stomatologice gratuite pentru persoanele cu dizabilități!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiM-am alăturat ca inițiator la propunerea legislativă creionată de președinta Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi Laura Vicol împreună cu colegii de la PSD, senatorul Claudiu Mureșan și deputatul Bogdan Gheorghe, pentru modificarea și completarea Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2008, cu modificarile si completările ulterioare.

Prin această lege ne dorim ca tratamentele stomatologice pentru persoanele cu handicap să fie gratuite, inclusiv pentru aparatele ortodontice, obturații, anestezii, extracții sau proteze dentare, precum și reparația acestora. Fondurile ar urma să fie asigurate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, în condiţiile contractului-cadru din sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Este important să protejăm persoanele vulnerabile, să le susținem inclusiv financiar, venind astfel în ajutorul familiilor. Am încredere că această lege va fi susținută de toți colegii parlamentari.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentRisc de viituri și inundații în Neamț
Articolul următorIncendiu la un magazin din Bistrița
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.