0:00

Mara Calista, deputat PNL: „Am votat astăzi pentru dreptul de a fi uitat al supraviețuitorului de cancer!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAm votat astăzi pentru ”dreptul de a fi uitat al supraviețuitorului de cancer”! Proiectul de lege pentru completarea Legii drepturilor pacientului nr.46/2003, inițiată de colega mea senatoarea Nicoleta Pauliuc, pe care și eu am semnat-o, a fost adoptată de Camera Deputaților și merge la promulgare. Legea va intra în vigoare la 2 luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Supraviețuitorii de cancer trebuie să aibă toate condițiile pentru o viață de calitate, împlinită și lipsită de inechități.

”Se preconizează ca în situația încheierii contractelor de asigurare, în cazul în care distribuitorul de asigurări sociale solicită supraviețuitorului de cancer informații și documente în vederea evaluării riscului pentru preluarea, respectiv menținerea în asigurare, acesta să aibă dreptul de a nu le furniza pe acelea care vizează afecțiunea oncologică, dacă a trecut un termen de 7 ani de la data încheierii protocolului oncologic. În cazul supraviețuitorului de cancer al cărui diagnostic a fost pus înainte de vârsta de 18 ani, termenul este de 5 ani de la data încheierii protocolului oncologic”.

Mai multe detalii puteți citi aici.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentÎncep lucrările pentru turnarea de covor asfaltic pe drumul Poiana Largului – Bicaz
Articolul următorGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Premierul liberal Nicolae Ciucă sprijină construcția unui nou pod la Luțca, în cel mai scurt timp.”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.