0:00

Mara Calista, deputat PNL: „15 octombrie va fi instituită ca Ziua Părinților de Îngeri”, ZCH NEWS - sursa ta de informații15 octombrie va fi instituită ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, intitulată «Ziua Părinţilor de Îngeri».

Astăzi am votat pentru adoptarea acestei legi, pe care am semnat-o alături de mai mulți colegi.

Datorită acestei legi părinţii care au trecut printr-o astfel de experienţă vor beneficia de acces gratuit la zece şedinţe de consiliere psihologică, pe o perioadă de 6 luni de la data decesului.

Decontarea ședințelor de consiliere psihologică se realizează de la bugetul de stat alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

În scopul marcării «Zilei Părinţilor de Îngeri», autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și organizațiile neguvernamentale pot organiza evenimente și activități publice.

Mai multe detalii aici.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentȘtire actualizată. Adolescentă de 14 ani din Roman dată dispărută
Articolul următorÎntâlnire de suflet la Conferințe Rareșiste – „Universul Maiei”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.