După stufoase proceduri de achiziție a manualelor școlare, în care au fost implicate tot felul de contestații și rezolvări ale contestațiilor, Ministerul Educației a anunțat, la aproape o lună de la începutul anului școlar, că, la sfârșitul lui Brumar, o parte din manualele gratuite vor fi trimise în școli pentru elevii de clasa a IV-a.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi, 6 octombrie, de Ministerul Educației, noile manuale pentru disciplinele Matematică şi Limba modernă engleză vor fi livrate în depozitele de carte şcolară până în 4 noiembrie.

Pentru alte trei discipline (Limba şi literatura română, Ştiinţe ale naturii şi Istorie), Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis în data de 30 septembrie respingerea tuturor contestaţiilor, drept urmare, au fost iniţiate procedurile de asigurare a manualelor în unităţile de învăţământ. Astfel, miercuri, 5 octombrie, au fost semnate precontractele, urmează obţinerea ISBN-ului şi editarea manualelor, respectiv selecţia lor de cadrele didactice. Termenul estimat de livrare în şcoli este sfârşitul lunii noiembrie”, se arată în comunicat.

Cu toate acestea, nu au fost rezolvate problemele pentru toate disciplinele. În ceea ce priveşte manualele de Geografie, decizia CNSC a fost atacată în instanţă şi se află în proces de soluţionare pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. După pronunţarea completului de judecată, CNSC va formula decizia finală”.

Până la începutul anului şcolar 2016-2017, au fost asigurate manuale pentru elevii clasei a IV-a la şapte discipline. Liceenii de a XI-a și a XII-a vor primi manualele gratuite, așa cum au anuțat oficialii ministerului, la finalul acestei săptămâni, respectiv începutul săptămânii viitoare. (M.T.)

Articolul precedentAngajare la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorANM: Ploi, ninsori, vânt puternic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.