0:00

Manifestări dedicate Unirii Principatelor la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiManifestări dedicate Unirii Principatelor la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț găzduiește o suită de manifestări pentru a sărbători împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. În deschidere, soprana Anda-Louise Bogza va susține un moment liric, în Sala Cupola, marți 23 ianuarie 2018, de la ora 13:00. La pian o va acompania conf. univ. dr. Mihaela Spiridon.

Festivitățile vor continua cu o dezbatere-dialog sub genericul „24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române” susținută de elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț, coordonați de prof. Mihaela Gherghelescu și de elevi de la Liceul Tehnologic Economic Administrativ coordonați de prof. dr. Gianina Buruiană.

În final, bibliotecarul Dan Iacob va susține un recital de versuri dedicate Unirii Principatelor Române, iar profesorul Paul Imbrea de la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț va oferi un moment muzical. Întâlnirea va fi moderată de prof. Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene. (Biblioteca Judeţeană GT Kirileanu)

Articolul precedentS-a stins din viață Aspazia Oțel Petrescu
Articolul următorA vrut să fugă din țară după ce-a provocat un accident
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.