0:00

Primăria Comunei Vânători Neamț se poate mândri cu inaugurarea noului Cămin Cultural „Mihail Sadoveanu”, care s-a ridicat pe vechiul amplasament al fostului cămin. Atât localnicii, cât și turiștii pot admira clădirea impetuoasă a noii instituții culturale a comunei care poate concura cu cele mai frumoase cămine culturale din mediul rural din țară. Noul Centru Social Cultural „Mihail Sadoveanu” a fost inaugurat pe 3 noiembrie și a fost realizat cu bani de la bugetul local.

Mândrețe de Cămin Cultural la Vânători, ZCH NEWS - sursa ta de informații
„Centrul Social Cultural Mihai Sadoveanu este un obiectiv pe care mi l-am dorit foarte mult și care a fost construit prin multe sacrificii și economii de-a lungul a 6 ani de la bugetul local. Am ținut să fie inaugurat în apropierea zilei de naștere a lui Mihail Sadoveanu, 5 noiembrie, și de aceea i-am dat și numele acestui Centru Social Cultural. În acest centru sunt două săli, intitulate Mihai Eminescu și Ion Creangă. Am dat aceste nume de personalități culturale marcante pentru că fie au trecut prin Vânători, cum ar fi Mihai Eminescu care a stat la Mânăstirea Neamț și Ion Creangă care a avut de nenumărate ori contacte cu vânătorenii. Am realizat acest Centru din fonduri proprii pentru că nu au existat alte surse de bani din altă parte pentru cultură. Însă vom face eforturi susținute să obținem bani pentru refacerea Muzeului Sătesc, deja am depus proiectul și așteptăm să obținem acceptul pentru finanțare. Manifestările de inaugurare au fost structurate în decursul a două zile, prima zi fiind dedicată adulților cu un Te Deum, o slujbă de sfințire a lăcașului, urmat de un cuvânt al invitaților și un spectacol cu formații locale. Cea de-a doua zi a fost dedicată copiilor cu teme referitoare la opera lui Sadoveanu. Ziua s-a încheiat cu un spectacol în care toți copiii au prezentat scenete cu personaje din opera lui Sadoveanu. Cei mai buni dintre ei au fost premiați, iar cei de la Școala din Drehuța au fost de departe cei mai buni. Mulțumesc tutoror copiilor și profesorilor implicați în aceste manifestări și sperăm că începând de anul acesta să organizăm mai multe concursuri de cultură generală și aptitudini artistice. Destinația acestui Centru va fi și pentru organizarea unor consfătuiri, simpozioane, dar în general dorim să atragem copiii spre actul de cultură”, a declarat Adriana Petrariu, primarul Comunei Vânători.
În perioada 6-7 decembrie, în colaborare cu Centrul „Carmen Saeculare”, Primăria Vânători va încerca să deschidă o stagiune de teatru. „Încercăm chiar să deschidem o stagiune de teatru la Vânători. Pe 27 decembrie urmează Ziua obiceiurilor și datinilor, zi ce se află la a XIII-a ediție. Această manifestare este organizată cu scopul de a păstra tot ce ne-a rămas de la înaintași, obiceiuri și datini pentru a le transfera generațiilor care vin după noi. Ne dăm interesul, în limita fondurilor de care dispunem să putem să aducem în sufletele vânătorenilor momente de liniște, pace și bucurie”, a mai spus Adriana Petrariu.

C.T. STURZU

Articolul precedentPRIMIM LA REDACȚIE – COMUNICAT DE PRESĂ
Articolul următorCâteva gafe la Zilele Liceului „Vasile Conta” din Târgu-Neamț