Ieri, 27 iulie, a avut loc o acţiune de verificare a persoanelor care locuiesc fără forme legale sau ocupă abuziv locuințele sociale în cartierul Văleni. Protagoniști: „Polițiști locali și reprezentanți Locativ Serv, societatea care administrează fondul locativ al Primăriei Piatra Neamț, s-au deplasat la primele ore ale dimineții de 27 iulie 2021 în cartierul Văleni, zona vile. Au fost legitimate mai multe persoane, iar cu această ocazie s-a descoperit că 7 dintre ele nu erau titulare de contract sau ocupau fără drept locuințele sociale repartizate de fapt altor beneficiari“, se spune în comunicatul Poliției Locale Piatra Neamț.

Din comunicat mai aflăm că persoanele respective au primit termen pentru intrarea în legalitate, punându-li-se în vedere să încheie contracte pentru locuințele pe care le ocupau ilegal.  Am primit asigurarea că  astfel de acțiuni vor continua și în celelalte cartiere ale orașului Piatra Neamț, acolo unde municipalitatea deține locuințe sociale.

Modalitatea interesantă de ”intrarea în legalitate”, în sensul că ocupi  ilegal o locuință și apoi ți se dă termen să închei contract, a fost taxată de primarul Andrei Carabelea, care s-a declarat uimit de procedură: “Cum adică să intre în legalitate? Cum să-şi facă contracte? Nu pot să cred aşa ceva! Este o procedură de durată ca să obţii o locuinţă socială. Trebuiau sancţionaţi pentru ocupare abuzivă. Vorbiţi serios acum, că asta au dispus? Știam de acțiunea din Văleni, că au fost găsite șapte persoane și că au fost dispuse nişte măsuri, asta era informația pe care am primit-o eu! Nu ştiu exact ce sancțiuni poate da poliția locală în astfel de cazuri, dar sunt convins că evacuarea este una dintre ele!“.

Angela Croitoru

Articolul precedentGunoi scump la Piatra-Neamț: 10 „cetățeni” amendați cu 3.200 lei pentru că au aruncat mizeria aiurea
Articolul următorCod roșu de furtuni în Neamț și Bacău