Mâine, 11 ianuarie, reîncepe școala, tot online, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiElevii reiau cursurile mâine, 11 ianuarie, tot în format online. Sunt ultimele 3 săptămâni din semestrul I al acestui an școlar, apoi va fi o săptămână de vacanță în perioada 30 ianuarie – 7 februarie și urmează semestrul al doilea, din 8 februarie. Tot mâine, Inspectoratul Școlar Neamț va transmite la minister, ca toate inspectoratele din țară, datele privind elevii care nu vor avea situația încheiată pe acest semestru. Este vorba de cei care nu au tablete, internet sau care locuiesc în case neracordate la rețeaua electrică. La ultima statistică a inspectoratului școlar, din luna decembrie, în Neamț erau 10.244 de elevi fără resurse, au fost primite 7.519 tablete de la minister și au fost achiziționate 1.050 de tablete de către IȘJ Neamț.

Revenirea la școala online a fost oficializată prin Ordinul 3090/2021 al Ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat astăzi, 10 ianuarie, citat de presa națională, că „sunt 7203 şcoli în România, care trebuie să fie chestionate prin intermediul sistemului informatic integrat. În momentul de faţă, raportările la nivelul zilei de vineri sunt următoarele: 237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet”.

Pentru elevii care nu au de pe ce să învețe, Ordinul 3090/2021 prevede la art. 2 anumite obligații: „În cazul în care activitățile nu pot fi desfășurate conform prevederilor alin. (1), inspectoratele școlare județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”.

C.I.

Articolul precedentUn bătrân din Bicaz a plecat la Potoci și nu s-a mai întors acasă
Articolul următorNeamț: Primele 157 de joburi la firme private