0:00

„Măicuțele virale”, păstrate după gratii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCele două femei acuzate că sub masca unor măicuțe au creat o pagină web care promova servicii ritualice, modalitate în care au prejudiciat mai multe persoane de sume importante de bani, au fost păstrate după gratii de magistrații din cadrul Judecătoriei Târgu Neamț. Arestarea preventivă expira pe 2 iulie, însă procurorii ai cerut și au obținut prelungirea detenției până la data de 31 iulie.

Ambele femei au solicitat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar, dar cererile acestora au fost respinse ca nefondate. Decizia instanței de fond nu este definitivă și a fost contestată la Tribunalul Neamț. În cauză sunt acuze de instigare la fals informatic și înșelăciune. Pentru cea din urmă acuzație sunt 23 de fapte, din care 20 în dauna unei singure persoane vătămate.

Totul a ieșit la iveală la începutul lunii aprilie, iar pentru dovedirea activității infracționale polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în județele Vrancea, Galați și Vâlcea, în cauză vorbindu-se de peste 250.000 lei. Faptele pentru care procurorii le-au pus sub acuzare pe cele două femei au avut loc din octombrie anul trecut și până în prezent. Victime au fost mai multe persoane atât din țară cât și din străinătate care au plătit diverse sume de bani pentru servicii care nu au fost prestate (amănunte aici). Acuzatele au fost private de libertate de la începutul lunii aprilie, măsura fiind prelungită ulterior.

(G. S.)

Articolul precedentFOTO. Atenție șoferi! Aluviuni pe drumul național la ieșirea din Gârcina
Articolul următorBilanțul furtunii în Neamț: un stâlp de curent electric căzut și un copac dărâmat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.