CFR Călători şi-a anunţat intenţia ca mai multe trenuri de călători pe ruta Târgu-Neamţ-Paşcani şi retur să fie scoase din circulaţie începând cu data de 1 martie. De altfel, aproximativ 100 de trenuri vor fi scoase din circulaţie la nivelul întregii ţări începând cu aceeaşi dată. CFR invocă lipsa de rentabilitate, în special din cauza numărului mic de călători care circulă pe aceste rute.

Astfel, trenurile R 5520, 5522, 5525, 5526, 5527, 5530, 5531 pe ruta Târgu-Neamţ-Paşcani se vor anula definitiv. Vor rămâne în circulaţie doar trenurile R 5532 şi 5533. Practic, din nouă trenuri vor rămâne doar două.

Primarul Daniel Harpa are însă promisiuni că situaţia va reveni la normal în perioada următoare: „În procent de 80% am promisiuni de la Ministerul Transporturilor că se va reveni la nouă curse în perioada următoare. Am făcut adrese şi la Ministerul Transporturilor şi la domnul director Axinia de la CFR Iaşi ca situaţia să se remedieze. De altfel, am apelat şi la parlamentarii noştri din judeţ pentru a ne susţine”.

Vineri, 4 septembrie 2015 a fost o zi istorică pentru Târgu-Neamţ, deoarece s-a reluat circulaţia feroviară pe ruta Paşcani-Târgu-Neamţ. Întreaga suflare a orașului a așteptat trenul în gară, în frunte cu primarul Daniel Harpa, viceprimarul (la acea vreme) Traian Humulescu şi city-managerul (la acea vreme) Vasile Apopii. Au fost şi alte oficialităţi locale şi judeţene, elevi de liceu, pensionari, simpli cetățeni sau lideri politici din județ. Trenul a adus șefi de la CFR sau din Ministerul Transporturilor: Maria Grigore Magdalena, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Iosif Szentes, director general la CFR Călători și Constantin Axinia, director la CFR Iași. (C.T. STURZU)

Articolul precedentMașina unei firme de curierat, ”eșuată” în noroi din cauza GPS-ului
Articolul următorA împușcat o căprioară, dar a rămas fără mașina cu care o transporta
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.