0:00

Astăzi, 8 februarie, Inspectoratul Școlar Neamț va anunța centrul și repartizarea pe săli a candidaților pentru proba scrisă în a doua sesiune de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante în școli. Sunt 64 de profesori care s-au înscriși și au fost admiși la acest concurs, pe cele 52 funcții vacante. Testul grilă va fi susținut tot la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț, la fel ca la sesiunea din octombrie-noiembrie 2021.

Mai mulți candidați decât posturi de conducere scoase la concurs în școlile din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNeatractive inițial, nici pentru cei care au dat concurs și puteau alege alte școli decât cele pe care le-au condus până acum, aceste posturi par a avea mai multă căutare de această dată. Că sunt cam aceeași directori care aplică pentru un nou mandat, că sunt nume noi, cert este că acum nu vor putea să țintească decât maxim trei funcții de candidat. „La această sesiune de concurs lucrurile sunt mai clare. Un singur candidat își va putea alege doar 3 posturi. La prima etapă nu se specifica și au fost cazuri în țară când un singur profesor a avut zeci de opțiuni”, a declarat prof. Dana Lăcrămioara Păiuș (foto), inspector școlar adjunct și președinta comisiei județene de concurs.

Va fi interesant de aflat și dacă de această dată sunt doritori pentru funcția de director adjunct la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț, post proaspăt înființat anul trecut și dacă în afară de profesoara care s-a înscris mai doresc și alți profesori. La final vom afla și dacă echipa Colegiului Național de Informatică se va întregi și dacă cineva își dorește a doua funcție la conducerea Colegiului Național „Gheorghe Asachi”. Cu siguranță se vor ocupa acum și posturile de director adjunct de la școlile gimanziale 2 și 3 din Piatra-Neamț. Probabil se vor găsi profesori care să-și dorească și cele două posturi de director adjunct la Liceul „Gh. Ruset Roznovanu” din Roznov. Dar cine anume și unde va promova, dintre toți cei înscriși, asta va fi dezvăluit abia după ce toate probele vor fi fost încheiate.

Conform calendarului, candidații își vor exprima opțiunile în perioada 4-8 martie, iar interviul este programat în perioada 16-25 martie, după care notele finale vor fi afișate în 31 martie. Deciziile de numire vor fi emise în 4 aprilie, iar noii directori și directori adjuncți își vor intra în atribuții începând cu data de 18 aprilie.

Posturile scoase acum la concurs au fost publicate de IȘJ Neamț .

C.I.

Articolul precedentFOTO. Incendiu puternic la Grințieș
Articolul următorInstalează aplicația Stailer! Programează-te la saloane de beauty online, gratuit, oricând!