Luna aprilie este dedicată încheierii contractelor între furnizorii de servicii medicale și Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț. După cum informam ieri, 2 aprilie, luna aceasta sunt în vigoare reglementările de până acum. Noile condiții pentru accesul asiguraților și neasiguraților la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale ar urma să fie valabile din data de 1 mai, dată până la care se încheie procedura de contractare.

Potrivit calendarului stabilit de Consiliul de Administrație al CAS Neamț, furnizorii care doresc să primească finanțare de la bugetul fondului unic de asigurări sociale de sănătate pot începe din 10 aprilie să trimită electronic documentele necesare către CAS Neamț. Până atunci, începând cu data de 5 aprilie și până pe 11 aprilie vor avea loc ședințele comisiilor paritare pe fiecare domeniu de sănătate.

În ziua de 16 aprilie vor fi publicate pe site-ul CAS Neamț listele cu furnizorii declarați eligibili. În aceeași zi, între orele 12-14 se pot depune contestațiile, de-această dată furnizorii le depun personal, la sediul instituției. Comisia de soluționare a contestațiilor va face publice rezultatele în aceeași zi, la ora 17.

În perioada 17-20 aprilie vor fi evaluate criteriile pentru selectarea furnizorilor de paraclinice și a serviciilor de reabilitare medicală în ambulatoriu pentru stabilirea punctajelor în baza cărora se acordă valorile de contract. Pe 23 aprilie vor fi afișate listele cu punctajele obținute, care pot fi contestate între orele 13-15, astfel că în aceeași zi, la ora 17 vor fi afișate rezultatele finale și valorile de contract pentru furnizorii de paraclinice și de reabilitare medicală din ambulatoriu.

Spitalele sunt programate pentru negocierea tarifelor pe anul acesta, la servicii medicale de zi și pentru cronici, în ziua de 20 aprilie.

În ziua de 25 aprilie, la ora 12, pe site-ul și la sediul CAS Neamț vor fi afișate valorile de contract pentru spitale, medici dentiști, furnizorii de servicii medicale paraclinice, de recuperare. Contestațiile se pot depune imediat, până la ora 14, la sediul CAS, iar soluțiile la contestații vor fi publicate la ora 16.

În ziua de 26 aprilie vor fi făcute publice rezultatele finale de contract pe anul 2018 pentru toți furnizorii care vor încheia contracte cu CAS Neamț pentru perioada 1 mai – 31decembrie 2018. (C.I.)