0:00

Mai multe medicamente vor fi dispărea din farmacii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘapte medicamente vor fi retrase din farmacii, după ce s-a constat că acestea nu respectă standardele de conformitate. Măsura a fost dispusă în urma unei alerte la nivel european deoarece medicamentele avute în vedere nu ar fi fost testate conform standardelor europene. De săptămâna viitoare pacienții nu vor mai găsi pe rafturile farmaciilor Posaconazole, Ibuprofen Nutra Essențial, Loperamide, Tadalafil – 20 mg, Tadalafil – 5 mg, Eriotinib – 100 mg și Eriotinib -150 mg.

Două dintre aceste produse sunt medicamente oncologice. Lista produselor neconforme este mai mare, însă pe piața din România sunt doar șapte dintre acestea. Comisia Europeană a notificat toate statele membre pentru a suspenda autorizațiile de comercializare.

În realitate, dintre acestea avem doar 7 produse care sunt efectiv în piață. Două fără prescripție: un antiinflamator, un antidiareic, pentru care există alternative suficiente în piață. Și celelalte cinci produse, care sunt medicamente care se eliberează cu prescripție medicală, două dintre ele sunt utilizate în oncologie, câte două concentrații diferite și cel de-al cincilea pentru disfuncție erectilă masculină”, a declarat Răzvan Mihai Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului, conform digi24.ro.

FOTO doc.ro

(G. S.)

Articolul precedentAlte 20 de autobuze electrice circulă pe traseele din Piatra-Neamț
Articolul următorZi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Învățătorului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.