reclama autocenter

papagalii fara bilet

De când o dat căldurile în politică, perciunii lui cumătru` o avut de suferit, că la un moment dat era să fie scurtați după ce s-o lungit peste măsură de la atâta tras de ei la concluzii. Dacă și cei din usele ar fi avut, punem rămășag că erau de mult smulși den rădăcini și donați pentru implanturi la o seamă de creștini cu lipsuri la designul dă podoaba capului. Că ș-acuma zrva dintre aliați nu s-o culcat, fantele șăf de la peneleu îl cântă pă junele șăf de la pesedeu că-i cumătru` cu dușmanu și că face moșmande la mica înțălegere în contra protocolului, după care liberalii trebuiau să aibe un vice. Junele șăf de la pesedeu nu se lasă, și-l suduie pe liberal că s-o dat pe lângă șăfu` de la cejeu, dom` Culiță (să trăiți!) ca să-i facă în ciudă. Acuma, nu știm dacă șăfii cei mari de la capitală o să se aplece să facă ordine între ei, că pe lângă zarva asta sunt altele mai bimbașe. Dacă ne gândim la cine o să fie la transpoarte, mare lucru să nu să trezească cei de la noi cu mustrări și joc de glezne, că tulbură apele inutil și să pierde capital dă imagine cu scandaluri de două parale.

În târgu` cu cetate dacă îți pui agregatu` sau mașina aiurea pe străzi, te expui aplicării hotărârii locale care îți blochează roțile cu maximă abnegație. Culmea e că unu din cei ce o inițiat chestia asta, alintat local ca și „Demolatorul“ și-o lăsat agregatu` nou nouț parcat aiurea și flăcăii cu blocatu` și-o făcut datoria. Vine omu`, să suie la volane, dă cheie, ioc pornire. Și dă-i sudalme, carne de mici, invocări de sfinți, că cum o îndrăznit să i se blocheze roțile. Acum, e limpede că mai de frică, mai de rușine oamenii i-o dat drumu`, dar domnu` demolator o uitat că unde-i lege nu-i tocmeală, în plus, nu știm dacă e tocmai cușher ca restu` să se spună legii și el nu, pentru că are mușchi juridici și e conselier. Cumătru` zice să se mai face o hotărâre de consil local prin care să fie scos de sub incidența regulii cu parcarea domnu` consilier demolator. La noi se poate orice, deci nu ne-am mira de o așa facere.

O ciocârlie cu mărgele care cântă pe bani că nu are pe ce altceva, ne-o zis o dumă după care o seamă de impresari o ajuns obezi de să rup amortizoarele la merțane. Că nu-i de colea să duci 155 de kile pe osie, cum ajunsăse domnu` Gavrilă, greutate datorată și mai multor contracturi cu oameni de la noi. La fel și simpaticul dom` Axinte o sărit suta de kile la relantiu, că doar nu o prestat degeaba prin regiune. Așa că, amândoi s-o pus pe luat măsuri. Acuma nu știm dacă micșorarea stomacelor cerută imperios de evoluția pântecelor o să atrage după sine și scăderea apetitului pentru bancnote, cert este, că cei doi și-o făcut operația de rigoare, se simt bine și mănâncă puțin și des. Cât despre alte contracturi cu de pe la noi, nu am auzit. Deci sigur o să-i ajute la post.

Articolul precedentRegionalizarea Ambulanţei: Sărăcia împărţită la şapte
Articolul următorCUVÂNT DE ÎNVĂŢĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI