Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Roman a finalizat analiza dosarelor depuse de romaşcani pentru acordarea ajutorului de încălzire. În urma analizei şi a anchetelor sociale făcute de angajaţii DAS, au fost acceptate 1.260 de dosare pentru tot atâtea familii care folosesc încălzirea pe bază de gaz metan, 54 de dosare pentru familii care folosesc echipamente de încălzire ce funcţionează pe bază de energie electrică şi alte 96 de dosare prin care s-a solicitat ajutor pentru încălzirea cu lemne a locuinţei.

Condiţiile de acordare a ajutorului de încălzire au rămas aceleaşi ca anul trecut. În schimb, administraţia locală a condiţionat acordarea ajutorului de plata taxelor şi impozitelor locale. Cine își plătește taxele și impozitele locale, beneficiază de ajutoare la căldură.

Conform legislaţiei în vigoare, ajutoarele de încălzire variază între 240 lei pentru familiile cu venituri până la 155 lei/ persoană şi 48 lei pentru venituri de până la 615 lei/ persoană. Plata ajutoarelor pentru încălzirea cu lemne a locuinţei se face direct titularului şi se efectuează o singură dată, la începutul sezonului rece, pentru toate lunile sezonului sau pentru lunile rămase din sezon, în funcţie de data depunerii cererii. Plata ajutoarelor pentru încălzirea cu energie electrică sau gaze naturale se realizează direct cu furnizorul de utilităţi şi se reflectă în facturile primite de beneficiar.

(O.I.T.)