reclama autocenter

catarama&alberts foto evz.ro

Omul de afaceri Viorel Cataramă, primul magnat post-decembrist al mobilei și Adina Alberts, considerată chirurgul estetician al vedetelor, au făcut sâmbătă, la Snagov, o nuntă ca-n povești. Dacă tumultoasa viață personală și de afaceri a fostului lider liberal este relativ cunoscută publicului larg, despre mireasă se știu puține date în afara celor dintr-o wiki-biografie săracă, incompletă și a clasicelor povești mondene construite în jurul unei vedete bogate, divorțată și ea.

Adina Magdalena Mangu, pe numele ei complet de domnișoară, este născută la Galați, pe 5 februarie 1969, dar din 1979 până în 1990 a fost legată de Piatra Neamț. Familia ei s-a stabilit la noi odată cu sosirea tatălui Ștefan Mangu ca director la Baza Județeană de Aprovizionare Tehnico-Materială, acesta fiind anterior director comercial la Combinatul Siderurgic Galați. După o vreme, a fost numit director la Întreprinderea Mecanică Ceahlău, iar Revoluția l-a prins director la Întreprinderea de Țevi Roman. De acolo a plecat pe o funcție tehnică importantă de conducere în Ministerul Metalurgiei de atunci. În Neamț a lăsat o impresie remarcabilă, deși era un tip sever. Există informații că, de-a lungul anilor, pentru rezultatele obținute, ar fi fost decorat de Ceaușescu. Mama Adinei, Vasilisa, cunoscută profesoară de pian, a condus pentru un timp Școala Populară de Artă din Piatra Neamț, la începutul anilor ‘80. Este de origine găgăuză, ceea ce explică anumite trăsături ale fetelor. Cea mare, din prima ei căsătorie se pare că este stabilită în Italia, mijlocia-i Adina, iar mezina a avut parte de un destin zbuciumat pe care nu ne propunem să-l exploatăm.

Adina este absolventă a Liceului de matematică-fizică Petru Rareș, promoția 1987, la 10 ani după Laura Drăgan, prima soție a magnatului mobilei. Dirigintă i-a fost profesoara de matematică Maria Popovici, însă în istoria liceului rămâne alături de profesoara de biologie Maria Bârlădeanu. În 1984, ca și alte două eleve din ani diferiți, aducea acasă o mențiune la Olimpiada Națională de Biologie, primele rezultate semnificative la această materie după 1974, când premiul I pe țară fusese câștigat de Mariana Pricop (Burduja). Are o serie de colegi celebri, în Piatra Neamț și numai, printre care dr. Petronela Dobrin (Lujinschi), Radu Vizitiu (TVR Iași), Ciprian Filioreanu (avocat) și… Mihaela Țiganu (Rădulescu).

A încercat de două ori la Târgu Mureș, o dată la Iași, iar a patra oară, în 1990, reușea să treacă de examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie București. După o primă opțiune nesatisfăcătoare, pentru specializare în reumatologie-balneologie, s-a îndreptat spre chirurgia plastică sub îndrumarea profesorului Ioan Lascăr. A fost căsătorită între 2000 și 2009 cu olandezul Gerrit Wilhelm Alberts. Nu au avut copii, își păstrează numele din motive profesionale. Centrul medical pe care îl deține este unul dintre cele mai celebre din România.

Cum Viorel Cataramă (n. 31 ianuarie 1955, Bacău) este tot Vărsător, orice-i posibil. După episodul cu Adela Surugiu, poate a doua pietreancă e cu noroc. (ZCH)

catarama&alberts foto wowbiz.ro

Articolul precedentCriza din volei continuă
Articolul următorSărbătoarea Rusaliilor – hram la biserica de la Gară

1 COMENTARIU

  1. OM DE AFACERI E DA PRIMA SE CHEMA SECURIST CALIFICAT DOAR E CATARAMA SI SE POATE MARITA ORICIND CU OTELUL BAFTA DAR CRED CA DURA PUTINN CAM 1 AN….

Comments are closed.