Luptătorii Daniel Potoschi şi Codrin Maxim (ambii de la CS Ceahlăul Piatra Neamț) s-au calificat în finalele naţionale la lupte greco-romane pentru juniori. Elevii antrenorilor Ion Purcariu și Mircea Covătariu s-a calificat în urma turneului desfăşurat la Târgovişte, în perioada 29-31 martie.

Daniel Potoschi, component al lotului României, a terminat pe locul întâi faza preliminară de la Târgovişte la categoria 72 de kilograme, în timp ce Codrin Maxim a fost al treilea la 67 de kilograme.

„Calificarea lor este meritată și trebuie apreciați pentru aceste rezultate. Nu se vor opri aici, pentru că ambii au ambiții mari, pentru că își doresc mereu mai mult și muncesc pentru asta. La finala pe țară a juniorilor este posibil ca ambii să facă parte din lista de concurs de la aceeași categorie de vârstă, cel mai probabil de la 67 de kilograme. Nu este încă o decizie luată, ci mai degrabă este o idee la care ne vom mai gândi serios până la finală”, a declarat Ion Purcariu, antrenor la secția de lupte a CS Ceahlăul Piatra Neamţ.

Finala juniorilor este programată tot la Târgoviște, cel mai probabil în perioada 23-26 mai. „Obiectivul celor doi este să câștige titlul național la categoria lor de greutate, pentru că viitorul campion național are șanse importante de a reprezenta România la Campionatul European de Juniori. La naționale vor fi cel puțin 10 sportivi la fiecare categorie de vârstă. Așadar, nu le va fi ușor, dar cu muncă și seriozitate își vor atinge țelul”, a mai precizat Ion Purcariu. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CS Ceahlăul Piatra Neamţ)

Articolul precedentO nouă amendă pentru dezastrul din Policlinica Piatra Neamț
Articolul următorPROGRAM CUPA DAVIS România-Zimbabwe, în acest week-end, la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.