Lucrarea “Gavriil Galinescu-Cântece populare din Moldova”, recent apărută la editura „Nona” a Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” va fi lansată de Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie). Cartea este îngrijită şi prefaţată de prof. univ. dr. Vasile Vasile.

“Lucrarea, bogată în material muzical, grupat şi sistematizat tematic, cuprinde cântece de leagăn, cântece din folclorul copiilor, colinde, cântări din repertoriul nupţial, funebru, păstoresc, de şezătoare, doine, balade, melodii instrumentale de joc. Noua carte scoasă la  editura Nona, cu importantul aport al tehnoredactorului muzical Florin Podariu, se adresează atât publicului specializat – profesori de muzică, dirijori de cor, preoţi, interpreţi ai folclorului nemţean -, dar şi celui larg sau mai puţin iniţiat, care vor să aspire la cunoaştere muzicală – elevi, seminarişti, membri ai unor grupări corale semiprofesioniste”, se precizează într-un comunicat de presă.

Profesorul Vasile Vasile se va întâlni miercuri, 15 ianuarie, cu cititorii Bibliotecii “Mihai Eminescu” din Bicaz (ora 13:00). Apoi, începând cu ora 17:00, prezentarea volumului va continua la Casa Culturii “Ion Creangă” din Târgu Neamţ, eveniment la care va participa şi corala “Bazil Anastasescu”. Joi, 16 ianuarie, de la ora 13:00, la sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Calistrat Hogaş”, va fi rândul elevilor şi profesorilor de la această unitate de învăţământ de a face cunoştinţă cu o parte din opera lui Gavriil Galinescu. În aceeaşi zi, de la ora 18:00, la Consiliul Judeţean Neamţ, sala “Calistrat Hogaş”, publicul din Piatra-Neamţ va fi martor la spectacolul final al lansării cărţii, protagonişti fiind profesorul Vasile Vasile şi corul “Bazil Anastasescu”, condus de prof. Eugenia Tiugea. Participarea la oricare dintre evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile. (ZCH NEWS)