Lucian Tudorache, artistul plastic al anului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUniunea Artiştilor Plastici (UAP) Neamț l-a desemnat pe sculptorul Lucian Tudorache artistul plastic al anului 2016. Premiul i-a fost înmânat într-un cadru festiv cu ocazia vernisajului expoziției „Salonul de Iarnă”. Lucian Tudorache s-a născut pe 29 aprilie 1965 la Galați și a absolvit Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Academiei de Arte „George Enescu” din Iași. Vicepreședinte al UAP Neamț, Tudorache este profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț.

„Este un premiu care mă onorează și le mulțumesc colegilor. S-a ținut cont de realizarea busturile lui Eminescu de la Piatra Neamț și Bicaz. Am mai făcut la Roman, bustul lui Nicolae Manolescu Strunga, iar astăzi am dus la Muzeul de Istorie bustul lui Petru I Mușat și urmează să vină de la turnătorie și Ștefan I Mușat. Aceste două lucrări împreună cu altele două urmează să împodobească Cetatea Neamțului. Am mai participat la tabăra de la Galați cu «Metal la 4 metri» care e lucrare mare și frumoasă plus celelalte prezențe de la taberele din Piatra Neamț și Dâmbovița”, a spus laureatul Lucian Tudorache.

La rândul său, pictorul Ștefan Potop, președintele UAP Neamț, a declarat că „votul a fost unanim, sunt momente în care artiști se și înțeleg între ei. Nu întotdeauna, dar se înțeleg. 600 de lei a reprezentat premiul în bani primit de Lucian Tudorache pentru că este singura sumă care nu se impozitează. Proiectul cu cele 4 busturi care vor înfrumuseța Cetatea Neamțului, este unul care a fost susținut de regretatul director al Complexului Muzeal Neamț Gheorghe Dumitroaia. Lucian Tudorache a pus mult suflet și talent în realizarea lucrărilor. În concluzie, eu spun că a fost un an bun pentru UAP Neamț, deoarece s-au realizat și 4 proiecte importante: două tabere, o expoziție de Zilele Orașului și acest Salon de Iarnă”. (Ana MOISE)

Articolul precedentMeci cu final nefericit: PSD versus PNL
Articolul următorNEAMŢ: Bătrână de 70 de ani, atacată cu spray lacrimogen de un tâlhar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.