Luceafărul Botoșani – Voința Ion Creangă 1-5 (În tur 1-0) * Echipa nemțeană a promovat în Liga a III-a, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVoința Ion Creangă a realizat cea mai mare performanță din istoria clubului, reușind în premieră să promoveze în Liga a III-a. Performanța campioanei județului Neamț a fost realizată sâmbăta trecută, la Ipotești, acolo unde Voința Ion Creangă s-a impus cu 5-1 în manșa retur a barajului pentru promovarea în liga a treia, după ce în tur, pierduse pe teren propriu, cu scorul de 0-1 !

În minutul 18, mijlocașul Doboș a înscris pentru 1-0 și a restabilit egalitatea la general. Cei de la Ion Creangă au avut inițiativa și au reușit să marcheze golul de 2-0, prin atacantul Ionuț Tofan, cel care a înscris cu 10 minute înainte de finalul primei reprize. Acesta a fost și rezultatul la pauză, un avantaj de două goluri pentru Voința, care la acest scor era promovată în eșalonul superior.

Luceafărul Botoșani – Voința Ion Creangă 1-5 (În tur 1-0) * Echipa nemțeană a promovat în Liga a III-a, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemțenii au dat lovitura într-un singur minut din repriza a doua, mai precis în minutul 66, când au marcat două goluri, unul după altul, prin Boboc și același Tofan. La adăpostul a 4 goluri și cu un moral excelent, fotbaliștii de la Ion Creangă au controlat perfect finalul jocului, și au mai înscris odată prin jucătorul care a deschis scorul, Doboș, care a mărit diferența la 5-0 pentru Voința. Reușita din final a gazdelor, care i-a purtat semnătura lui Vechiu, nu a mai contat, iar Voința Ion Creangă a câștigat manșa retur cu 5-1 și disputa, la general, cu 5-2.

„Am fost la partida de la Ipotești și am văzut o formație a Voinței foarte bună, care a dominat meciul de la un capăt la altul. Dacă se termina 10-1 pentru noi, nu cred că mira pe nimeni. De altfel, la final am vorbit și cu oficialii de la Luceafărul, care au recunoscut în unanimitate superioritatea celor de la Voința. Cei de la Luceafărul i-am văzut la final cu capul plecat, mi-a plăcut fair-play-ul spectatorilor, care au aplaudat echipa noastră, nu au fost probleme de arbitraj, totul s-a jucat pe teren. Această performanță a celor de la Ion Creangă încununează munca de mai bine de 10 ani a oamenilor de acolo, iar faptul că acești jucători evoluează de mai mulți ani împreună, a contat foarte mult. Este pentru a doua oară consecutiv când o campioană din județul Neamț promovează în liga a treia după baraj, după Speranța Răucești, și asta cred că demonstrează valoarea crescută a competiției interne. Dacă Bradul Borca sau Speranța Răucești ar fi jucat cu cei de la Luceafărul, și ele ar fi promovat. Am vorbit cu cei de la Voința, și am înțeles că vor să meargă în liga a treia, ar fi păcat să nu continue, este o oportunitate foarte mare pentru ei. Sunt oameni gospodari acolo și ar fi păcat să nu guste din cupa victoriei”, a declarat Ioan Costin Toma, președintele Asociației Județene de Fotbal Neamț.

Mihai STOIAN

Foto – btonline.ro

Articolul precedentGALERIE FOTO Ziua Drapelului sărbătorită și la Târgu-Neamț
Articolul următorGALERIE FOTO și VIDEO – Fanii Holograf, depășiți numeric de cei ai Carla’s Dreams
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.