incendiu-1Trei autospeciale de stins incendii au acționat, vreme de două ore și jumătate, ca să stingă un incendiu izbucnit, în ziua de 27 iulie, la o fabrică de peleți din Târgu Neamț. Când au ajuns la locul intervenției, pompierii militari au constatat că ardeau un utilaj, rumeguşul aflat în apropiere, iar în cuva instalaţiei de producere a peleţilor – pereţii din lemn şi învelitoarea tip prelată.

„Exista pericolul extinderii focului la întreaga cantitate de rumeguş din hală şi la celelalte două depozite – unul de rumeguş și celălalt de peleţi”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. „În timp ce pompierii au protejat cele două hale vecine, au oprit extinderea flăcărilor pe instalaţia de producere a peleţilor şi la rumeguşul care nu era afectat, angajaţii firmei au scos rumeguşul vrac (peste 10 tone) şi un buncăr”.

Incendiul a mistuit un utilaj (volă), o tonă de rumeguş, 100 mp de pereţi din scândură și 100 mp de învelitoare tip prelată. De asemenea, s-au degradat 50 mp de pereţi, scheletul metalic al halei, un utilaj din instalaţia de producţie peleţi, un container de rumeguş şi instalaţia electrică.

După stingerea incendiului, pompierii au stabilit că focul a izbucnit din cauza tobei de eșepament supraîncălzite a utilajului, care a aprins pulberile de lemn din hală.

C.M.

Articolul precedentModificarea unei mașini live la Tuning Fest
Articolul următorANAF te vrea contribuabil virtual
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.