pietricica turism

Niște indivizi din aceeași familie și aceeași etnie, plus un prieten de bază de-al lor (Gheorghe Bozu, cercetat până acum pentru diverse furturi), au fost ridicați de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și vor fi duși, astăzi, 23 februarie, la Tribunalul Neamț, cu propunerea de arestare preventivă. Capturarea lor s-a făcut la capătul unui an de ”monitorizare” atentă, pentru ca anchetatorii să stabilească exact cum funcționa rețeaua și de unde se aproviziona.

Descinderile s-au făcut la ”punctul de lucru” din Blocul 40, de pe Aleea Ulmilor din Piatra Neamț, și în ”anexele” din blocurile G6 și G9, de pe str. Grigore Ureche, acolo unde locuiesc 4 dintre membrii familiei Mantu. Zona era împânzită de ”săgeți” și ”santinele”, astfel că imediat se dădea alarma dacă apărea vreo persoană suspectă, dar la fel de repede erau ”dirijați” potențialii clienți.

Descinderea mascaților a luat pe toată lumea prin surprindere și n-a mai fost timp de ascuns nimic. Din locuințele membrilor grupului au fost ridicate sume importante de bani – 38.000 de euro și 22.500 lei -, precum și peste 2 kg de substanță vegetală și 50 de grame de canabis.

Substanța vegetală, procurată din China, este, de fapt, un amestec care ”prăjește creierul”, după cum spun anchetatorii cu state vechi în domeniu: un amestec toxic de plante ”îmbunătățit” cu substanțe chimice. Urmează ca etnobotanicele – denumirea consacrată – să fie analizate în laborator. Ceea ce este foarte trist este că, printre clienți, erau îndeosebi tineri, elevi de liceu din toate mediile, care se bucurau că, spre deosebire de canabis, pliculețul cu ”substanța verde” costa numai 10 lei. Bazele grupului infracțional au fost puse de 3 frați din familia Mantu (unul dintre ei și-a schimbat numele recent). Toți trei, plus nevasta unuia dintre ei, și Gheorghe Bozu vor fi duși la arestare sub acuzațiile de trafic de droguri de risc, efectuare de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv și constituire de grup infracțional organizat.

*Actualizare pentru cititorii fideli și mult mai deștepți și mai informați decât noi.

Pentru conformitate și pentr cei neîncrezători, publicăm comunicatul oficial al Poliției:

“Poliţiştii de combatere a criminalității organizate din Neamț, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cinci persoane au fost reținute.

La data de 22 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Neamț, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț și sprijinul I.P.J. Neamț au prins în flagrant delict, în municipiul Piatra Neamț, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, din Piatra Neamț.

Asupra lor au fost găsite 3 grame de cannabis și 30 de grame de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, ce urmau a fi comercializate.

Ulterior, poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, sprijiniți de cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 4 percheziţii, la locuinţele celor trei, dar și la domiciliul unei femei, de 34 de ani, din Piatra Neamț.

Aici au fost descoperite și ridicate aproximativ 50 de grame de cannabis, 2 kilograme de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe cântare electronice, laptop-uri, tablete, telefoane mobile, stick-uri de memorie, precum și 38.000 de euro și 22.500 de lei.

Mai multe persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț pentru audieri. Față de 5 persoane, procurorii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

La activități au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi.”

Pentru cei și mai neîncrezători în conținutul știrilor noastre ,facem mențiunea că printre cei duși la Tribunalul Neamț cu propunere de arestare se află și Gheorghe Bozu.

(C.M.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.