0:00

Fostul agent de poliție Ovidiu Constantin Barzaghideanu (32 de ani) a rămas cu pedeapsa stabilită de Tribunalul Neamț, după ce instanța de la Bacău i-a respins apelul: 3 ani cu suspendare, pe un termen de încercare de 3 ani. El a fost obligat, de asemenea, să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Piatra-Neamț sau la DGASPC Neamț. În plus, instanța i-a confiscat șpaga, care l-a „scos” din sistem, și anume 100 de lei.

Condamnare post-demisie pentru un polițist care a luat mită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOvidiu Barzaghideanu era ajutor de șef de post în comuna Dumbrava Roșie când a fost denunțat de un șofer că i-a pretins 100 de lei ca să „închidă ochii” pentru că nu avea rovinietă, iar pe geamurile autoturismului era aplicată o folie neomologată.  Povestea s-a întâmplat în ziua de 17 decembrie 2015, polițistul a fost reținut pe 5 februarie 2016 și plasat, ulterior, sub control judiciar.

Deși a susținut că va demonstra în instanță că este nevinovat, n-a reușit să convingă judecătorii, a primit o primă sentință de la Tribunalul Neamț, iar spre sfârșitul anului trecut și-a dat demisia. Condamnarea, devenită acum definitivă, nu-l mai poate afecta profesional, însă termenul de încercare de 3 ani trebuie respectat cu strictețe. Dacă în acest timp mai „greșește” în vreun fel, penal vorbind, suspendare se revocă și execută efectiv cei 3 ani de închisoare. (C.M.)

Articolul precedentȘtire actualizată. Lovitură DIICOT: Rețeaua de distribuitori de droguri pentru liceeni, ”umflată” din Blocul 40
Articolul următorACTUALIZARE Consilierii judeţeni PNL solicită şedinţă ordinară pe 28 februarie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.