pietricica turism

După ultimele rezultate ale echipei de handbal feminin CSM Roman în meciurile de acasă – înfrângeri cu Dunaújváros, în Cupa EHF, cu Dunărea Brăila (antrenată de fostul antrenor al romașcanelor, Florentin Pera) și cu Măgura Cisnădie – au început să se pună întrebări atât din partea suporterilor și fanilor, cât și din partea presei locale, întrebări la care – vrând-nevrând – trebuie să răspundă primarul Lucian Micu, cel care, până nu demult, în calitate de viceprimar, răspundea direct de echipa de handbal.

În cea mai recentă conferință de presă, domnul Micu a spus: “Poate că înfrângerea cu Cisnădie ne afectează emoțional cel mai mult (echipa din Cisnădie nu câștigase niciodată în fața romașcanelor, iar pe 28 octombrie a reușit prima ei victorie și, colac peste pupăză, la Roman – n.n.), dar trebuie să vedem și investițiile care s-au făcut la Cisnădie și cât de mult a crescut valoric lotul lor de jucătoare. E o problemă pe care trebuie să o discutăm și la nivelul județului Neamț, pentru că toate echipele din Liga Națională beneficiază de dublă finanțare, de la consiliile locale pe de o parte și de la consiliile județene pe de alta. Din păcate CSM Roman este finanțată numai de Primăria Roman și este din ce în ce mai greu să faci față rigorilor dintr-un campionat din ce în ce mai puternic. Mă rog, eu nu am  văzut jocul, dar e limpede că este un rezultat care ne nemulțumește, așteptăm partidele următoare, două dintre ele foarte grele… Trebuie să privim nu neapărat emoțional, ci și pragmatic lucrurile; noi am ținut, în ultimii ani, echipa cu un buget foarte mic la un nivel foarte ridicat. Dar e din ce în ce mai greu să o menținem acolo și chiar se pune problema că e din ce în ce mai greu să o susținem în continuare dacă nu vine și Consiliul județean alături de noi. Și am depus o adresă către Consiliul județean de mai bine de o lună… prin care am cerut 200.000 de lei până la sfârșitul acestui an. Fiindcă primăria a dat, pentru fotbal și handbal, împreună, 3,6 milioane de lei.  Dar n-am primit nici un răspuns…  Însă eu sper Consiliul județean să nu facă ceea ce a făcut și  pe la Piatra Neamț, acolo unde a distrus tot ce înseamnă sport de performanță”.

Peste numai două zile, în ședința ordinară a Consiliului Local, primarul Romanului a nuanțat declarațiile din conferința de presă: “Nu e atât de dramatică situția, însă eu am vrut să trag un semnal de alarmă, fiindcă și echipa trebuie să obțină rezultate mai bune, dar problema cea mai importantă și pentru a putea lua niște măsuri, inclusiv financiare, împotriva jucătoarelor, este necesar, împreună,  să creștem presiunea pe Consiliul Județean pentru a veni alături de CSM Roman”.

Dincolo de rezultate, este greu de înțeles ce are rezultatul de la Cisnădie cu banii de la Consiliul Județean Neamț și nu cu niște măsuri manageriale care au bulversat ciclurile de pregătire de la CSM Roman, cu experimente exotice de antrenori. (D.A.)