Trei premii și trei mențiuni au fost acordate astăzi, 27 aprilie, echipelor de liceeni câștigătoare ale concursului județean „Știu și aplic”, organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț.

Festivitatea a avut loc la sediul ITM din Piatra Neamț în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Securității și Sănătății în Muncă – 28 aprilie și a Zilei Mondiale împotriva Muncii Copiilor – 12 iunie, marcată în prezența oficialităților de la Camera de Comerț și Industrie Neamț, Prefectura Neamț, Primăria Piatra Neamț și ISJ Neamț. Cei prezenți au ţinut, mai întâi, un moment de reculegere în memoria victimelor accidentelor de muncă.

Locul I a fost obținut de echipa Colegiului Tehnic „Danubiana” Roman, format din elevele Denisa Georgiana Ghiroagă și Bianca Elena Ilie, ambele în clasa a XII-a, îndrumate dr. prof. Genoveva Bordeianu. Pe lângă diplomă, tinerele au primit și un premiu în bani oferit de psiholog Liliana Gușă din Roman. Echipa „Danubiana” va participa la faza națională a concursului, găzduită de municipiul Iași.

„Este a doua oară când particip la acest concurs, este util pentru că atunci când mă voi angaja voi ști care sunt noțiunile de bază în ce privește protecția muncii”, ne-a declarat Denisa Georgiana Ghiroagă.

Colega ei, Bianca Elena Ilie spune că „este o experiență minunată, am învățat cum să ne protejăm la locul de muncă, ce echipament individual de protecție trebuie să folosim și că acesta trebuie asigurat de către angajator, iar instruirea lucrătorilor trebuie făcută constant”.

Locul II a fost obținut de echipa Colegiului Tehnologic „Vasile Sav” Roman, formată din elevii Gabriel Dîșcă și Gheorghe Adrian Vlad, îndrumați de prof. Minadora Lemnaru, iar locul III a revenit tot colegiului „Vasile Sav” și echipei formate din Carla Georgiana Turturică și Denis Constantin Mititelu, îndrumați de prof. Lăcrămioara Ploșniță.

Mențiuni au fost acordate echipelor Colegiului Tehnic „Petru Poni” – formată din elevii Cristian Paul Bejan și Daniel Dumea, îndrumător prof. Lucian Aramă, Colegiului Național „Roman Vodă” Roman – formată din elevii Andreea Georgiana Iftimie și Ștefan Ioan Ursu, îndrumător prof. Daniel Istrate, Colegiului Național „Roman Vodă” – formată din elevii Magdalena Udrea și Iulia Doroftei, îndrumător prof. Adrian Pantea.

Concursul „Știu și aplic” este organizat de ITM Neamț din anul 2007, fiind printre primele inspectorate din țară care s-au implicat în promovarea prevenirii pentru tânăra generație. Campania de anul acesta, dedicată tinerilor care muncesc, se desfășoară pe tot parcursul anului, sub dezideratul „Generația Safe&Healthy”. (C.I.)

Articolul precedentL3: CSM Roman- AFC Odorheiu Secuiesc (27.04, 17:00)
Articolul următorCAS Neamț: Din aprilie 2018, oxigenoterapia se face cu aparate închiriate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.